XS
SM
MD
LG

U Trebinju više od hiljadu učenika trčalo za vršnjake na Kosmetu

Detalj sa starta trke FOTO: RTRS

U Trebinju je danas organizovana humanitarna atletska trka pod nazivom "Obradujmo vršnjake na Kosovu i Metohiji" u kojoj je učestvovalo više od 1.000 učenika svih osnovnih i srednjih škola sa područja grada.

 


Trka je organizovana na inicijativu banjalučkog Odbora za pomoć Kosovu i Metohiji, a ova humana aktivnost je usmjerena na prikupljanje sredstava za poklon paketiće i za pomoć pri opremanju Dnevnog centra "Podrži me - 9. januar" u Kosovskoj Mitrovici namijenjen djeci i mladima sa poteškoćama u razvoju.
Predsjednik Odbora za pomoć Kosovu i Metohiji Milorad Arlov rekao je da ovaj divan humani gest grada Trebinja i djece osnovnih i srednjih škola pokazuje kolika je volja za pomoći njihovim vršnjacima i narodu na Kosmetu.
Gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić zahvalio je Arlovu jer je dao priliku Trebinju da se uključi u ovu akciju, kao i učenicima, roditeljima, direktorima i nastavnicima svih škola.
Humanitarnoj trci prisustvoli su Generalni konzul Srbije u Mostaru Vaso Gujić i šef konzularne kancelarije Srbije u Trebinju Miroslav Marković.