XS
SM
MD
LG

Sjajna pobeda Jedinstva

Odbojkašice Jedinstva iz Stare Pazove odigrale su treći meč A grupe Lige šampiona i ostvarile istorijsku pobedu! Jedinstvo je večeras, u Rumi, savladalo francuski Miluz sa 3:2, po setovima 21:25, 25:20, 21:25, 25:18 i 15:4.
 
Hala u Rumi je još jednom bila ispunjena, sjajna atmosfera i dobra utakmica. Prvi trener Jedinstva, Jovo Caković, poslao je na teren - primače Branku Ticu i Unu Vajagić, blokere Ivu Šućurović i Minu Dragović, na poziciji dizača standardnu Mariju Miljević, kao i njenu sestru Tamaru Miljević na mestu korektora, a kao libera Milicu Medved, koja je i kapiten ekipe. 
 
Početak duela obeležio je sjajan blok gostujuće ekipe, a jedina koja je uspevala da nađe rešenje u napadu je mlada Una Vajagić. Međutim, stala je na servis liniju Dragović i od tog momenta je krenulo sve na bolje za Jedinstvo. Poremetio se prijem Miluzu, iskoristile su Miljević i Tica svaki kontra napad, a čak je i blok bio na mestu. Velikom serijom Jedinstvo je skroz preokrenulo rezultat u svoju korist. Odmicao je set, a domaće igračice ušle su u seriju grešaka i samim tim ispustile stečeno vođstvo. Na kraju je Miluz došao do tri set lopte, odmah prvu i realizovao i sa 25:21 poveo 1:0. 
 
Nije izgubljen set poremetio igračice Jedinstva, već je delovalo kao da su dobile još veću želju. Povele se na početku, stigao ih je Miluz, ali samo na kratko. Nastavila je sa sjajnom igrom Vajagić (9 poena u drugom setu), ali uspešno su je pratila i njene saigračice.  Nagrađene su izabranice Jovo Cakovića za fenomenalnu igru i Jedinstvo je osvojilo prvi set u ovogodišnjem izdanju Lige šampiona.  - 25:20
 
jedmiluz1
 
Velika borba nastavila se i u trećem setu koji je bio poprilično izjednačen. Ipak, uspeo je Miluz da se odvoji sredinom seta na dva poena. Davale su odbojkašice iz Stare Pazove sve od sebe da izjednače rezultat, ali im to nije polazilo za rukom. Francuski tim je došao do tri set lopte, a as-servisom i do novog osvojenog seta. -25:21
 
Odlučno su igračice Jedinstva izašle na teren u četvrtom setu, nisu htele da se ova utakmica završi u ovom periodu igre i videlo se da će se pobednik odlučivati u taj-brejku. Poveo je domaćin na početku, a veliku seriju je napravio na servis Ive Šućurović (17:7). Sa puno samopouzdanja grabile su Tamara Miljević i drugarice ka osvajanju seta, a još jednom je Vajagić stavila tačku na deonicu, a Jedinstvo je došlo vrlo blizu do prve pobede u Ligi šampiona. 

Odmah je na početku dobrim servisima Dragović, Jedinstvo napravilo seriju poena i povelo sa 6:2. Bez straha igrale su domaće odbojkašice, a publika je u transu gledala fenomenalnu odbojku koju im je pružilo Jedinstvno. Na kraju ostavio je tim Jovo Cakovića protivnika na svega 4 osvojenih poena i ostvario istorijsku pobedu u Ligi šampiona!