XS
SM
MD
LG

"Hektorovci" na humanom zadatku

Izvor: banjaluka.com

Za kraj godine, Stepa bar organizuje novo zabavno –humanitarno veče “Poznati služe”, kojim će prvu godinu ovih događaja završiti kako dolikuje – u velikom stilu.

U četvrtak, 21. decembra novi domaćin u Stepa baru je Predrag Stanković, osnivač Kluba borilačkih sportova “HEKTOR” i glavni organizator poznatog borilačkog događaja “HEKTOR FIGHT NIGHT”, koji već preko 20 godina figurira u svijetu sporta – kao takmičar, trener, organizator, mentor i menadžer.

Karakterišu ga kao čovjeka koji je svojim ličnim naporom očuvao i razvio borilački sport u Republici Srpskoj – a njegovo ime upisano je najsjajnijim slovima u istoriju kik-boksa na našim prostorima zahvaljujući dostignućima koje je ostvario sa svojim takmičarima. Rame uz rame, Predrag Stanković i Denis Marjanović, stigli su do zlatne medalje sa Svjetskog prvenstva i do titule šampiona svijeta u WKU verziji – dok su dokazali da u Klubu borilačkih sportova “HEKTOR” postoji svjetski kvalitet kada su 2016. godine u Zagrebu osvojili šampionski pojas organizacije “Final Fight Championship”.

Sa svojim borcima iz “HEKTOR TEAM”, Predrag Stanković osvojio je i titulu šampiona borilačke organizacije “MEGDAN FIGHTING” – uz zlatna odličja sa amaterskih i profesionalnih takmičenja iz brojnih zemalja širom Evrope, Sjedinjenih Američkih Država i Ruske Federacije. Uz to, već preko deset godina uspješno organizuje borilačke sportske događaje – naročito “HEKTOR FIGHT NIGHT” koji je 2022. godine proglašen za najbolju sportsku manifestaciju u Republici Srpskoj!

U svoje slobodno vrijeme, Predrag Stanković se bavi dobrotvornim radom – kroz brojne humanitarne akcije organizovane daleko od očiju javnosti, ali je i jedan od glavnih učesnika poduhvata prve ekipe Hodočasnika iz Grada Laktaši koji su 2022. godine prepješačili rutu od mjesta Veliko Blaško sve do Manastira Ostrog, a 2023. godine do manastira Tumane – pod sloganom njihove akcije “Za Acine korake” tj. oporavak njihovog prijatelja od teške povrede kičmenog stuba.