XS
SM
MD
LG

Srbija sedma na Evru

 

Vaterpolisti Srbije savladali su ekipu Ruminije sa 18:7 i na taj način došli do sedmog mesta na Evropskom prvenstvu koje se održava u Zagrebu.

Srbija je bolje započela meč i već u prvom minutu je došla do prednosti golom Dušana Mandića sa desnog boka. Nije Mandiću bilo potrebno mnogo da opravda epitet jednog od najboljih strelaca turnira, s obzirom na to da je još jednim odličnim udarcem duplirao vođstvo „delfina“.

Marko RadulovićMarko Radulović

 

Do kraja prve četvrtine Srbija ja pokazala da je kvalitetniji rival i uspevala je da odličnom odbranom, često sa igračem manje, osujeti većinu pokušaja Rumuna za koje je jedini gol u prvoj deonici postigao Andrej Peteluš. Na drugoj strani Đorđe Lazić je postigao dva vezana gola, da bi Mandić u poslednjem minutu postigao svoj treći gol, čime je Srbija došla do velike prednosti od 5:1 pred nastavak meča.

Druga četvrtina počela je slično kao i prva. Već u prvom minutu Srbija je došla do gola, samo je ovoga puta strelac bio Strahinja Rašović. Nastavak četvrtine protekao je u dominaciji Srbije koja se najviše iskazivala kroz odbranu. Rumuni su delovali nemoćno i bezidejno u napadu, ali uspeli da postignu dva gola, a strelci su bili Valentin Vranćanu i Matej Lutesku.

Za Srbiju su osim Rašovića u drugoj četvrtini bili precizni još Nikola Jakšić i Marko Radulović, pa je rezultat na poluvremenu iznosio 8:3.

Drugo poluvreme je svojim golom otvorio Radomir Drašović i već tada je bilo jasno da će Srbija doći do pobede, a nedugo zatim je i Mandić postigao svoj četvrti gol na meču. Silvijan Kolodrovski je na kratko smanjio prednost, ali je nakon još jedne u nizu dobrih odbrana i isplivane kontre pogodio Strahinja Rašović.

Do kraja treće četvrtine Đorđe Lazić se ponovo upisao u strelce, pa je rezultat pred poslednji kvartal iznosio 12:4.

U poslednjoj četvrtini Srbija je rutinski privela meč kraju. Radomir Drašović je postigao nova dva gola, a precizni su ponovo bili i Đorđe Lazić i Strahinja Rašović. Rumuni su manjak zalaganja Srbije u odbrani iskoristili da postignu još dva pogotka, a strelci su bili Andrej Neamtu i Levante Vančik.

Tačku na meč stavili su Marko Radulović i Nemanja Vico pred sam kraj meča, čime je Srbija došla do trijumfa od 11 golova razlike – 18:7.

Doigravanje za plasman od petog do osmog mesta:

Polufinale doigravanja (nedelja):
Srbija - Grčka 10:12
Rumunija - Crna Gora 11:18

Utakmica za sedmo mesto (utorak):
Srbija - Rumunija 18:7

Utakmica za peto mesto (utorak):
Grčka - Crna Gora 18.30

Utakmica za treće mesto (utorak):
Mađarska - Italija 16.30

Finale (utorak):
Hrvatska - Španija 20.15