XS
SM
MD
LG

Tri srebra za Nikolinu Dragoljević na Kupresu

Kupres je u prethodna tri dana bio domaćin dvije FIS trke, Memorijala "Darivoj Repac" - FIS Zagreb Open, u okviru kojeg su vožene po dvije trke slaloma u obje konkurencije, te Memorijala "Ratimir Škutelj" - Medveščak kup, u okviru kojeg su vožene po dvije veleslalomske trke.

Ioanis Antoniu je slavio u prvoj trci ispred dva Slovenca, Klemena Kosija i Luke Belehara. Emiru Lokmiću je izmaklo postolje, završio je kao četvrti, a Dino Terzić je bio 16. Milivoje Mačar nije završio trku. U drugoj trci Klemen Kosi se revanširao Antoniou i slavio ispred njega, a Luka Belehar je zadržao treće mjesto. Emir Lokmić je bio sedmi, Dino Terzić dva mjesta slabiji, a Milivoje Mačar nije završio trku.

Kod djevojaka, Emilija Đurović je slavila dvije pobjede, ispred Nikoline Dragoljević. Turkinja Rejhan Ceren Jildirim je u prvoj trci bila treća, dok je u drugoj trci bronza pripala Esmi Alić.

Što se tiče slaloma, Nikolina Dragoljević je uspjela da osvoji jedno srebro. U drugoj trci ona je završila iza Emilije Đurović iz Srbije, te se popela na drugi stepenik pobjedničkog postolja. Treća je završila Lana Janc iz Slovenije. Druga reprezentativka BiH, Ina Likić, nije završila trku.

U prvoj slalomskoj trci, Emilija Đurović je slavila još jednu pobjedu, samo ispred Ine Likić, a treća je bila još jedna reprezentativka Srbije, Anastasija Drobnjak. Nikolina Dragoljević je odustala poslije prve vožnje, a Esma Alić nije završila prvi lauf.

Kod muškaraca, prvog dana je slavio Ioanis Antoniu iz Grčke, ispred Tvrtka Ljutića iz Hrvatske, te Fina Jorgena Tšana iz Njemačke. Dino Terzić i Milivoje Mačar nisu završili trku, dok su Marko Šljivić i Emir Lokmić diskvalifikovani nakon prve vožnje.

Drugog dana slaloma Tvrtko Ljutić je prošao kao prvi kroz cilj, ispred sunarodnjaka Roka Begovića, a treći je bio Slovenac Klemen Kosi. Bh. reprezentativci su ponovo odustali i nisu završili trku.