XS
SM
MD
LG

Srbija ili Crna Gora?

Женска рукометна репрезентација Србије danas ће од 18 часова у Кристалној дворани дочекати селекцију Црне Горе у трећем мечу квалификација за Европско првенство.

Тим поводом, juče је у Градској кући у Зрењанину одржана конференција за медије, којој је претходио пријем у кабинету градоначелника, господина Симе Салапуре. Уз селектора Брегара и репрезантативке Јовану Рисовић и Сању Радосављевић, делегацију Рукометног савеза Србије предводио је генерални секретар, господин Александар Брковић.

Селектор Урош Брегар истакао је још једном гостопримство и добре услове за боравак и одигравање утакмице у Зрењанину, подсећајући да је наша репрезентација овде увек остваривала добре резултате. 

Добро се овде осећамо, квалитетно тренирамо, имали смо уочи ове утакмице четири тренинга до сада у Зрењанину. У тим су се вратиле капитен Јована Рисовић и Марија Петровић, које нису играле на Светском првенству, имали смо и мањих здравствених проблема, а што се утакмице тиче, пред нама је добро организован и јак противник ког добро познајемо. Направили су добар резултат на последњем светском и европском првенству и сигурно да ће нам пуно значити подршка публике, коју овим путем позивам да нас бодри. Обећавам да ћемо се борити и дати све од себе, како би се на крају заједно радовали”, поручио је селектор Брегар.

Капитен нашег тима, голман Јована Рисовић, такође је срећна што су репрезентативке Србије опет у Зрењанину, јер је на свакој утакмици до сада атмосфера била добра, уз пуну халу.

Надам се да ће тако бити , да ће нас публика водити до тог неког позитивног резултата који нам је преко потребан пред последње две утакмице у априлу. Црна Гора је квалитетна екипа, у овом саставу је веж дуже време, играју чврсту одбрану и надам се да ћемо моћи да им парирамо на најбољи могући начин и на крају славити”, рекла је Рисовић. 

Са својом саиграчицом усагласила се и Сања Радосављевић.

Увек су нам навијачи овде давали “ветар у леђа” и били сјајна подршка на терену”, истакла је поуздана крилна играчица наше репрезентације. 

Вукосава Ђапић Атанацковић позвала је суграђане, у име Града Зрењанина и Спортског савеза града, да  помогну нашим репрезентативкама у настојањима да забележе победу у овом мечу.

”Свакако можемо да будемо “играч више”, а напоменула бих да је цена улазнице симболичних 100 динара и да ће сав приход бити усмерен у хуманитарни фонд “Спортом за боље сутра!”