XS
SM
MD
LG

Najveća ocjena fudbalskoj svetkovini

Vico Zeljković FOTO: FSRS

Gužva ispred Banskog dvora i dugi red zvanica i gostiju u holu pred Koncertnom dvoranom zdanja koje je tridesetih godina prošlog veka izgradio ban Svetislav Tisa Milosavljević iz Niša najbolje su pokazali vrednost i značaj manifestacije “Dan fudbala Republike Srpske”. 

 


Po 13. put u Banjaluci je održana svetkovina u organizaciji Fudbalskog saveza Republike Srpske i Sportskog žurnala na kojoj su proglašeni najbolji pojedinci u fudbalu srpskog entiteta u BiH. Prepuna dvorana, emotivni dobitnici nagrada, priznanja i odlikovanja, odličan zabavni program za koji je bilo zaduženo Udruženje “Beli anđeo”, prefinjen voditeljski par Zvjezdana Milaković – Darko Savić, pažljiv odabir dobitnika… sve je to obeležilo 13. okupljanje u Banjaluci koja je ponovo bila fudbalski centar u regionu.
Dan nakon svečanosti još se prepričavaju detalji iz Koncertne dvorane, zadovoljstvo Faruka Hadžibegića koji je dobio internacionalnu Zlatnu povelju “Miljan Miljanić” i Blaža Sliškovića, novog ambasadora s poveljom “Mihail Andrejević Andrejka”, kao i svih ostalih laureata, ali i celokupni ambijent koji je ponovo dobio najveću moguću ocenu. 
-Hvala gospodi Hadžibegiću i Sliškoviću koji su došli i kao laureati uveličali ovu naši svetkovinu. Čestitam svim dobitnicima. Nagrade su otišle u prave ruke, a mi nastavljamo našu misiju i već gledamo ka sledećoj godini i 14. izdanju “Dana fudbala Republike Srpske” - istakao je Dragiša Ćorsović, predsednik ovogodišnjeg Stručnog žirija.
Vico Zeljković, predsednik fudbalskih saveza Republike Srpske i BiH u ime domaćina i organizatora zahvalio se svim gostima i prijateljima koji su učestvovali u ovogodišnjoj svetkovini, a dobitnicima priznanja je čestitao.
-Imali smo dobre goste i poznata fudbalska imena. Nastavili smo tradiciju koja je prethodnih godina pokazala da se radi o jednoj dobroj manifestaciji, vođenoj fudbalom i mi ćemo se truditi da u budućnosti nastavimo na što bolji način da radimo organizaciju fudbala i da u Banjaluci okupljamo region. Iza nas je još jedna uspešna svetkovina, a svima onima koji su nagrađeni čestitam od srca i želim im sve najbolje u daljim karijerama. Oni koji su ostali “na čekanju” imaće priliku da se rezultatima dokažu za naredne godine. Možemo da budemo zadovoljni kako je sve izgledalo i iz Banjaluke smo poslali poruke ljubavi, izgradili smo nove mostove prijateljstva i bratstva. Fudbal je još jednom pokazao da spaja različitosti i da je svojevrsna religija – istakao je Vico Zeljković.
Zlatna plaketa Fudbalskog saveza Republike Srpske pripala je Branislavu Nedimoviću, potpredsedniku Fudbalskog saveza Srbije koji će sa milion maraka pomoći igradnju terena sa veštačkom podlogom u srpskom entitetu “Dejtonske zemlje”.
-Ovoliko poznatih ljudi u fudbalu je prosto neverovatno na jednom mestu. Fudbalski savez Srbije daje sve od sebe da pomaže bratski savez Republike Srpske. Niti mi imamo bližeg od vas, niti vi bližeg od nas. Mislim da je ovo logična posledica svega – istakao je Nedimović.
Spuštena je zavesa na 13. po redu svetkovinu fudbala Republike Srpske, ali nove, neiscrpne ideje ostale su za naredni period…

Medijski odjek

“Dan fudbala Republike Srpske” ponovo je imao veliki i jak medijski odjek. Svi mediji u regionu izvestili su o tradicionalnoj manifestaciji, potencirajući nagrade koje su dobili Faruk Hadžibegić i Blaž Slišković, ali i Dejan Vidić, dečko koji je rođen u Peći, na Kosovu i Metohiji.
Eho svetkovine iz Banskog dvora dobacio je i do Španije, Italije, Francuske, a Faruk Hadžibegić se iz Banjaluke vratio u Pariz, a ne u rodno Sarajevo.