XS
SM
MD
LG

Bruno Akrapović: Mene napadajte, igrače ne

Bruno Akrapović

Trener Željezničara Bruno Akrapović govorio je za medije nakon poraza od Veleža na Grbavici u 24. kolu Vvin lige BiH.

"Mi smo bili bolja ekipa, dominirali smo, trudili smo se, bacali na glavu. Uradili su sve što su mogli i ne može se igračima ništa zamjeriti sa stručne strane. Dijele nam se kartoni, utakmica se na neki način usmjerava, sramotno je ovo što se dešava klubu kao što je Željo. Nije to samo večeras, to traje već nekoliko utakmica. Neću da tražim alibi, ali sramotno je to", poručio je Akrapović, dodavši:

"Nedostajalo nam je mnogo igrača, njih 5-6, nismo znali ko će od mladih igrača početi meč. Na kraju je to bio Drljo, koji je igrao pod injekcijama".

Imao je interesantan komentar na pitanje o tome hoće li preuzeti odgovornost za loše rezultate i je li kriv njegov sistem sa tri igrača u zadnjoj liniji.

"Nizale su se neke stvari ovdje prije mene za koje očito niko neće da preuzme odgovornost. Ja ću je preuzeti, evo ja ću reći da je moja odgovornost i u dovođenju igrača i u rezultatima. Neka se meni psuje, neka sam ja ta osoba. Pomogne li to Želji da ostane u ligi, neka ja ponesem tu odgovornost. Ne mislim da je problem u sistemu ako dozvoliš protivniku jedan udarac na gol i ako imaš šansi prema naprijed. Čvrsto vjerujem u to, lako je naći negativne stvari u situaciji u kojoj se nalazimo, a nije lako naći pozitivne. Vjerujte mi, ne biste voljeli biti u mojoj koži u ovoj situaciji, četiri puta sam mijenjao papir sa početnim sastavom ove sedmice. Nismo dozvolili protivniku udarac na gol u prvom poluvremenu, u drugom poluvremenu smo dopustili jedan i to je to", kazao je trener Željezničara, dodavši:

"Nema problema ako ima boljih trenera, znam da to vas interesuje. Ja sam došao da pomognem, srcem sam u ovom poslu. Pet-šest papira sam promijenio sa početnim timom u toku pauze. Ekipa je stvarno dala sve od sebe, nemam kritika za ekipu".

Ponovio je da nije problem u njegovom sistemu igre.

"Vjerujem u svoj sistem, radim to i pitam momke je li to to, usaglasim se sa njima. Ne mogu nametati nešto što nemam. Drljo je odigrao u ovom sistemu protiv Zrinjskog odlično, danas možda malo lošije, s druge strane, Galić je poslao mnogo ubačaja, ali nismo ništa dobili od toga", kazao je Akrapović.

Objasnio je i zašto je Mijić počeo utakmicu u veznom redu pored Radovca.

"Pored Radovca mora da igra neko ko je defanzivniji, Mijić je taj igrač. Mekić je imao jednu tešku povredu, ne činim mu uslugu ako ga prerano vratim u igru. Imamo mi dovoljno napadački orijentisanih igrača u timu da bi bio problem samo sistem. Ne mogu zamijeniti i tri visoka stopera i ubaciti napadače i niže igrače, šta imamo od ubačaja sa strane u kojima dominiramo ako ubacimo niskog igrača u napad", pitao je trener Željezničara.

Za kraj je poručio da preuzima svu odgovornost.

"Slobodno udrite po meni, nije nikakav problem, samo ostavite igrače", zaključio je Akrapović.


Zvijezda 09 2 : 3 Široki Brijeg
GOŠK 0 : 1 Posušje
Tuzla City 1 : 5 Sarajevo
Igman 2 : 0 Sloga
Željezničar 0 : 1 Velež
Borac 1 : 2 Zrinjski
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Borac 24 18 4 2 58
2 Zrinjski 24 15 4 5 49
3 Velež 24 11 9 4 42
4 Sloga 24 12 2 10 38
5 Sarajevo (-3) 24 12 4 8 37
6 Posušje 24 10 6 8 36
7 Široki Brijeg 24 9 4 11 31
8 Igman 24 8 2 14 26
9 GOŠK 24 6 6 12 24
10 Tuzla City 24 6 5 13 23
11 Željezničar 24 7 2 15 23
12 Zvijezda 09 24 5 2 17 17