XS
SM
MD
LG

Poraz Paoka u Belgiji

Fudbaleri Aston Vile pobedili su kod kuće Lil rezultatom 2:1, a Klub Briža PAOK 1:0 u prvim mečevima četvrtfinala Lige konferencija.

Najzaslužniji za pobedu kluba iz Birmingema bio je Džon Mek Gin. Škotski vezista je u 13. minutu asistirao najboljem strelcu ekipe Oliju Votkinsu, a zatim i sam bio strelac u 56. minutu, posle dodavanja Leona Bejlija. Nadu Lilu da može do polufinala sačuvao je defanzivac Bafode Dijakite golom udarcem glavom u 84. minutu posle centaršuta Andrea Gomeša iz kornera.

 

Klub Briž je pobedio PAOK golom norveškog veziste Huga Vetlesena u 6. minutu. Briž je mogao mirnije da otputuje na revanš u Solun, ali je golman gostiju Dominik Kotarski odbranio penal Igoru Tijagu u 78. minutu. Ceo meč za PAOK odigrao je reprezentativac Srbije Andrija Živković. Njegov prezimenjakm golman Živko, ostao je na klupi grčkog kluba.

U ranije danas odigranim prvim mečevima četvrtfinala Lige konferencija Viktorija i Fjorentina su odigrali 0:0 u Plzenju, dok je Olimpijakos pobedio Fenerbahče 3:2, iako je vodio 3:0.

Revanš mečevi igraju se sledećeg četvrtka.