XS
SM
MD
LG

TSC gostuje Vojvodini u završnici regularnog dela prvenstva

Fudbaleri TSC iz Bačke Topole u nedelju 14. aprila od 16.30h gostuju ekipi Vojvodine u Novim Sadu, u vojvođanskom derbiju 30. kola Superlige, uz obećanje da će biti maksimalno motivisani i spremni za protivnika.

Šef stručnog štaba TSC Žarko Lazetić je pred utakmicu istakao da je od dolaska novog trenera, Bandovića,  ekipa Vojvodine na uzlaznoj putanji.

"Napredak protivnika se vidi i po boljim rezultatima i po boljoj igri. Iz utakmice u utakmicu su  sve uspešniji. imaju kvalitetne individualce, pomenuću samo izvanrednog mladog golgetera Ivanovića. Kompaktni su, dobri defanzivno i nema sumnje da je pred nama pravi derbi. Vojvodina je u uzlaznoj  formi, plasirali su se u polufinale, a i mi smo u dobrom momentu, tako da će meč biti sjajan. Voleo bih da što veći broj navijača dođe da odgleda duel dva vrhunska tima u dobrom ambijentu i sjajnoj atmosferi Karađorđa", rekao je Lazetić.

Prema njegovim rečima, dobro je što je TSC, posle zgusnutog rasporeda, imao čitavu nedelju da se pripremi za protivnika.

"Svesni smo da je Vojvodina na domaćem terenu uvek veliki izazov i da moramo biti spremni. Protiv Čukaričkog jesmo bili dominantni ali ne i konkretni u samoj završnici. Sada smo radili na detaljima po pitanju ofanzive, a pred Vojvodinu je uvek važno ozbiljno se pozabaviti i defanzivom. U svakom slučaju, moji momci su izvanredno trenirali, što je meni veoma važno, a što celoj ekipi daje samopouzdanje. Spremni smo i svesni da moramo biti na maksimalnom nivou ako želimo dobar rezultat u Novom Sadu".

Lazetić je iskoristio priliku da kaže da na utakmici neće igrati povređeni Ćalušić, Kuveljić i roviti Mirčevski.

"Osim njih, svi ostali treniraju dobro, a ovog puta nemamo probleme ni sa kartonima. Imamo mnogo igrača koji zaslužuju da uđu u igru i zato smo stalno „na slatkom mukama“. Iz utakmice u utakmicu menjamo postavu i biramo pojedince za koje smatramo da mogu da donesu rezultat. Ove nedelje mi posao oko motivacije olakšava činjenica da mnogi naši igrači žive u Novom Sadu i da postoji određeni lokalni rivalitet sa protivničkim fudbalerima, tako da će sigurno biti ekstra motivisani", našalio se Lazetić.

Odbrambeni igrač Mateja Đorđević ocenio je da će se u subotu igrati pravi vojvođanski derbi i utakmica koja je veoma bitna za njegov klub. „Očekuje nas težak meč dve ekipe u dobroj formi. Imali smo celu nedelju da se spremimo za njega i nadam se pobedi i novim bodovima“, kazao je Đorđević.

TSC trenutno zauzima treće mesto na tabeli Superlige  sa 60 bodova. Protivnik TSC u ovom kolu, Vojvodina, četvrta je na tabeli sa 47 bodova. Utakmica Vojvodina - TSC  igraće se u nedelju 14. aprila od 16.30h  u Novom Sadu na stadionu Karađorđe. Direktan prenos je obezbeđen na kanalu Arena sport 3.