XS
SM
MD
LG

Željeznica uzvratila, izjednačenje u finalu Prve lige Republike Srpske

Futsaleri Željeznice savladali su danas u Istočnom Sarajevu Doboja 4:0 u drugoj utakmici finala Prve lige Republike Srpske u futsalu, te su tako izjednačili na 1:1 u seriji.

I jedni i drugi su nastupili u ovom meču bez po nekoliko standardnih futsalera, nije kod domaćih bilo od ranije povrijeđenih Mirze Selimovića, Dragana Bjelice i Vučine Šćepanović, dok su gosti bili bez kapitena Milana Martića, te Bobana Bosića, Envera Buljubašića i Avda Huskanovića.

Željeznica u sedmoj minuti dolazi do vođstva 1:0, strijelac je bio Igor Đorda, nakon što je Mevludin Mujkanović odbranio šut Ibrahima Hršumovića, ali je na pravom mjestu Đorda i to je 1:0. Brzo nakon toga prednost je uduplana, strijelac za domaće je Vedran Radojević, koji je kaznio grešku u odbrani Doboja i istrčalog Mujkanovića i pogodio za 2:0, što je bio i rezultat prvog poluvremena.

Samo što je počelo drugo poluvrijeme Željeznica dolazi i do trećeg gola, ovaj put je pogodio kapiten Slobodan Elez i već se tada naslutio pobjednik ove utakmice.

Do kraja utakmice, vidjeli smo još pogodak Haruna Čovrka iz kaznenog udarca za konačnih 4:0. Gosti su pokušali sa viškom, ali osim okvira gola nisu uspjeli ništa više da zatresu, pa je ostalo 4:0 za domaće.

Treća utakmica finalne serije igra se za vikend u Osječanima.

KMF ŽELJEZNICA – FC DOBOJ 4:0 (2:0)
SRC „Slavija“, Istočno Sarajevo
Gledalaca: 200
Sudije: Slavoljub Gogić (Istočno Sarajevo) i Goran Ilić (Doboj)
Strijelci: 1:0 Đorda 7, 2:0 Radojević 9, 3:0 Elez 22, 4:0 Čovrk 37 (10m)
Žuti kartoni: Godinjak, Perović (Željeznica), Lukić, Starčević, Ivanagić  (Doboj)

ŽELJEZNICA: Balaš, Hršumović, Jusić, Elez, Minić, Dragović, Radojević, Godinjak, Đorda, Perović, Čovrk

DOBOJ: Mujkanović, Lukić, Ivanagić, Starčević, Ristić, Mil. Radulović, Kovačević, Mih. Radulović