XS
SM
MD
LG

Dervenćanke putuju na Balkansko prvenstvo u Makedoniju

Balkansko prvenstvo odbojke na pijesku do 22 godine igra se u prestonici Makedonije Skoplju, a na ovom turniru svoje mjesto izborile su i dvije Dervenćanke.

Živković i Savić na jednom od turnira (Foto facebook)

Od 27. do 31. jula u glavnom gradu Makedonije igraće Maja Živković i Rada Savić, djevojke koje ove godine bilježe izuzetno dobre rezultate na pijesku u BiH.

“Na pijesku igramo već četvrtu godinu zajedno i učestvovale smo na mnogim turnirima u BiH. Prošle godine smo završile na trećem mjestu u BiH u odbojci na pijesku, što nam je bio veliki uspjeh. Pretežno igramo protiv starijih i iskusnijih ekipa, što nama kao mladim pjeskašicama znači mnogo i dosta naučimo”, ističe Živkovićeva.

Duo Živković/Savić ovog ljeta odigrao je tri turnira u BiH, gdje su na svim igrale u finalu, ali nisu uspjele da osvoje. Upravo ti rezultati omugućili su im odlazak na Balkansko prvenstvo, gdje će po prvi put nastupati.

“Mi smo presrećne što imamo priliku da uopšte nastupamo na takvom takmičenju i predstavljamo BiH. Svjesne smo da će tamo biti mnogo kvalitetnih ekipa, pa nemamo neka prevelika očekivanja”, kaže Savićeva.

Ipak, ovaj tadnedm dodaje da će dati sve od sebe i pokušati ostvariti što bolje rezultate, te na najbolji način predstaviti sebe, Derventu  i BiH. Na ovom takmičenju Odbojkaški savez BiH pored Dervenćanki,  predstavljaće i dva muška para, jedan iz Odžaka, a drugi iz Modriče.

Put Skoplja, ove djevojke kreću  u četvrtak  ujutro iz Modriče.