XS
SM
MD
LG

Lajović donio vođstvo Srbiji

Srpski teniser, Dušan Lajović, pobjedom nad Lukasom Pujom od 3:1 (6:1, 3:6, 7:6, 7:6) donio je prvi bod Srbiji u polufinalu Dejvis kupa protiv Francuske.

Foto: novosti.rs

Francuzi su domaćini ovog polufinalnog duela i dočekali su srpski tim, u kom nema Đokovića, Troickog i Tipsarevića. Lajović je odlično odigrao prvi set i lagano ga osvojio sa 6:1, a Puj je u drugom setu krenuo silovito i brzo napravio dva brejka. Dušan je uzvratio jednom, ali Francuz osvaja još jedna brejk i stiže do izjednačenja od 1:1. 

U trećem setu prava drama, Lajović sa dva brejka vodi sa 4:1, a Lukas uzvraća istom mjerom, da bi srpski teniser napravio brejk za 6:5, no nije iskoristio svoj servis gem.  U taj-brejku je viđen po jedan mini brejk, a nakon set lopte za domaćeg igrača Dušan veže tri poena i osvaja taj dio igre. Četvrti set je bio malo mirniji, ali opet napet. Razmjenili su po jedan brejk, a onda je Srbin propustio tri meč lopte na servis protivnika. Ipak u taj-brejku je iskoristio petu meč loptu i donio vođstvo svom timu.

U narednom meču sastaju se Žo Vilfred Conga i debitant u timu Srbije, Laslo Đere.