XS
SM
MD
LG

Srbi sjajni na startu Indijan Velsa

Srpski teniseri bili su izuzetno uspješni u Indian Velsu. Dušan Lajović i Filip Krajinović plasirali su se u drugo kolo a u drugo kolo dubla prošao je Novak Đoković.

Dušan Lajović prvi je bio na terenu. Duci je sa 2-0 bio bolji od Japanca Danijela, koji je prošle godine u Majamiju senzacionalno dobio Đokovića. Prvi set između Ducija i Danijela otišao je u taj brejk. Spretniji i sretniji u taj brejku bio je Lajović i dobio je prvi set sa 7-6. U durgom sezu je viđena velika borba a jedan brejk bio je Dušanu dovoljan. Dobio je drugi set sa 6-4 a samim tim i meč. U drugom kolu, Duci će igrati protiv Marina Čilića.

Filip Krajinović konačno se vraća na pravi put. Prvo je prošao kvalifikacije a onda je u prvom kolu savladao Mihaela Kukuškina sa 2-0. Filip je tokom cijelog meča bio dominantan i siguran i nije rivalu dao previše šansi. Na kraju je slavio rutinski. Po setovima je bilo 6-3 i 6-4. U drugom kolu čeka ga mnogo teži izazov. Njegov rival biće Belgijanac David Gofan, koji je u padu forme pa Filip svakako ima čemu da se nada.

Novak Đoković sutra protiv Fratanđela kreće u pojedinačnoj konkurenciji. Međutim, već je ostvario jednu pobjedu ali u dublu. On i njegov dubl partner, Talijan Fonjini, savladali su Šardija i Raonića sa 2-0. Prvi set bio je izjednačen i otišao je do taj brejka gdje su bolji bili Nole i Fabio. Drugi set bila je totalna dominacija Srbina i Talijana pa su ga dobili sa ubjedljivih 6-1 te su time prošli u drugo kolo.

Foto: Tennis World USA