XS
SM
MD
LG

Miro Vukoje vodi Jahorinu prema tituli: Ponašamo se u skladu sa postavljenim ciljevima

Foto/ Aleksandar Antonić

Košarkaši Jahorine sa prvog mjesta dočekuju nastavak prvenstva Republike Srpske u vikendu pred nama.

Paljani imaju omjer 9-2, koliko i bijeljinski Radnik, ali su zbog bolje koš razlike trenutno prvi. Pauza, iako prilično kratka i ispresjecana praznicima dobro je poslužila timu kojeg sa klupe predvodi iskusni strateg Miro Vukoje.

- Ova pauza je specifična, i na neke stvari u njoj ne možemo uticati. Ja sam imao ideju da ne bude toliko vezanih neradnih dana, da recimo od 3. do 5. januara dani budu radni, a za vrijeme praznika budu slobodni dani i da 10. nastavimo pripreme  sezonu. Međutim, mi smo napravili kombinaciju, dvorana nije radila i dom gdje smo smješteni također i pribjegli smo da igrači bar 3. i 5. urade teretanu i energentske komponente, igrači koji su tu u Palama. Igrači na strani su imali taj zadatak da individualno urade par treninga da stvari ne bismo vraćali na početak. Mislim da su to momci ispoštovali na pravi način, govori na početku našeg razgovora Miro Vukoje.

Jahorina je predstavila i dva pojačanja i zaključila prelazni rok. Aleksa Čovičković dolazi na mjesto kombo beka, a Dušan Bubanja jača reket.

- Doveli smo na 1 Čovičkovića i Bubanju na poziciji pet. To je to što se tiče pojačanja. Po mom mišljenju to je nedostajalo ovoj ekipi, da se ne bi desilo da ostanemo bez pleja kao protiv Radnika. Gledali smo da to bude igrač koji je prvashodno 1, a može i 2. Čovičković je mlad, vrijedan, i mislim da smo sa njim mnogo dobili. 

Vukoje je sada zadovoljan igračkim kadrom kojeg ima na raspolaganju, a na sve ovo što trenutno ima čeka i Nemanju Okiljevića da se vrati iz povrede.

- Ja sada očekujem kada se kompletiramo, kada igrači uđu u sistem, da to bude ono što tražim. Čovičković je već spreman za utakmicu sa Starsom. Sa Bubanjom ćemo pokušati najbrže moguće uklapanje  da bi bio upotrebljiv za utakmicu u nedjelju, a onda naredne nedjelje oni bi trebali biti na nivou zahtjeva koje ja tražim. Imamo poslije Gradiške dvije utakmice kući sa Sutjeskom i Vardom i to je prilika da se potpuno uklope. Čekamo i Okiljevića da se vrati iz povrede i ta priča bi bila zaokružena i poslije toga onda samo treba da podižemo formu za april kada nam slijede najvažnije borbe.

NIje tajna da je želja Jahorine šampionska titula i plasman u prvenstvo Bosne i Hercegovine. 

- Znate kako, i prije početka prvenstva ljudi iz kluba su postavili visok cilj i mi smo to prihvatili. U tom smislu se i ponašamo. Prvi dio sezone smo iskoristili da postavimo visok plasman, da vidimo gdje smo i šta nam je činiti u drugom dijelu da bi došli do cilja. Iz prvog dijela sezone je vidljivo da su Radnik i Budućnost najbliži favoriti. Neko sa kim očekujem da ćemo se boriti u plej ofu. Od ostalih ekipa, ima tu jako nezgodnih, mi idemo Drini, tu je Rogatica uvijek nezgodna i kući i na strani. Idemo od meča do meča. Svaku utakmicu smatrati najvažnijom i sa tim stavom doći do plej ofa. 

Na pola puta do cilja, Miro Vukoje je zadovoljan svojim periodom na klupi Jahorine.

- Jesam, apsolutno sam zadovoljan. Došao sam 4. septembra. Malo je bio problem sa vremenom, sa selekcijom, sa poslovima igrača, jedni su mogli prije podne trenirati, jedni poslije podne. Sve je to valjalo sinhronizovati, izbalansirati. Jesam zadovoljan, prvi smo, ekipa se uigrala, izgleda dobro, sa ovom dvojicom momaka će to biti još bolje i samo idemo jednu po jednu utakmicu.

Drugi dio sezone Jahorina otvara gostovanjem u Gradišci kod Starsa.

- Stars je vrlo nezgodna ekpia, koja je igrala sve bolje kako je prvenstvo odmicalo. Pokazali su i ovdje da imaju nekolicinu dobrih igrača, pojačani su sa dvojicom igrača iz Igokee. To je ekipa za respekt, za maksimalno ozbiljno shvatanje, tako ćemo i prići i pokušati da dođemo do pobjede. Ekipa koja je na kraju krajeva imala dobijenu utakmicu protiv Radnika. Nema mjesta za bilo kakvo opuštenje. Moramo biti fokusirani, odigrati svoje i mislim da onda neće biti problema.

Što se tiče kompletne prve lige smatra da je vrlo nezgodna i da se niti jedna utakmica ne može odigrati pod parolom "lako ćemo"

- Liga je vrlo nezgodna. I mi smo naišli na minu, kod kuće protiv Radnika. Imali smo neizvjesnu utakmicu u Bijeljinu koju smo izgubili. Sa Rogaticom, Stujeskom, nije bilo nigdje lagano. Vrlo je nezgodna liga, zahtjeva maksimalni oprez, maksimalnu pripremu svake utakmice i nema niti jednog trenutka mjesta za opuštanje.


 


24 .kolo Prva liga RS
Derventa : Derventa
Radnik BN Basket 57 : 68 Jahorina
Rogatica 59 : 80 Akademac
Drina Princip 97 : 79 Varda HE
Student Igokea 77 : 64 Sloboda 73
Budućnost BN 91 : 82 Stars Basket
Sutjeska 20 : 0 Olimp
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Por Bod
1 Jahorina 23 20 3 43
2 Budućnost BN 23 17 6 40
3 Radnik BN Basket 23 16 7 39
4 Drina Princip 23 15 8 38
5 Akademac 23 15 8 38
6 Student Igokea 23 12 11 35
7 Stars Basket 23 12 11 35
8 Sutjeska 23 11 12 34
9 Rogatica 23 10 13 33
10 Sloboda 73 23 9 14 32
11 Varda HE 23 6 17 29
12 Olimp (-10) 23 1 22 14
13 Derventa 12 0 12 12