XS
SM
MD
LG

Istorija u gradu na Drini: Biciklisti iz svih krajeva svijeta prave spektakl u Zvorniku

Prvi put u istoriji Zvornik će biti domaćin starta treće etape 18. izdanja međunarodne biciklističke trke „Beograd - Banjaluka“.

Spektakl u gradu na Drini koji je do sada u nekoliko navrata bio prolazni cilj na programu je 19. aprila, a počinje tačno u podne. Druga etapa duga je 167 kilometara i prilično je zahtjevna. Biciklisti iz svih krajeva svijeta kreću iz Zvornika prema Paprači i Šekovićima, te stižu u Vlasenicu.

- Mislim da će građani Zvornika biti zadovoljni što se naš grad još više uključio u ovu priču. Važno nam je to i zbog saradnje, odnosno povezanosti sa Srbijom. Spremni smo da ugostimo kompletan karavan, da se svi u Zvorniku osjećaju ugodno - rekao je gradonačenik Zvornika Bojan Ivanović.

Direktor trke Vladimir Kuvalja napomenuo je da je i ove godine predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik čvrsto stao iza trke.

- Čast nam je što je predsjednik Dodik uz nas i ove godine kad trka slavi punoljetstvo. Uz nas su i ostale institucije Republike Srpske. Zvorničani će uživati u majstorijama 175 biciklista sa svih kontinenta. Zvorničani, hvala na domaćinstvu, biće nam zadovoljstvo da se družimo 19. aprila - istakao je Kuvalja.

Izvršni direktor trke Goran Guska naglasio je bezbjednosni aspekt trke.

- Policije Republike Srpske i Srbije, sa kojima imamo odličnu saradnju nam dosta pomažu duž cijele rute trke i prije svega u obezbjeđivanju samih biciklista. Još jednom im se zahvaljujem na tome - naglasio je Guska.

Prvi čovjek Biciklističkog saveza Srpske Tihomir Kuvalja ima najljepše uspomene na grad na Drini. 

- Prije pedesetak godina slavio sam ovdje na jednoj biciklističkoj trci i nadam se da će ovogodišnje izdanje, kao i tada proteći u najboljem redu. Drago mi je što je i Zvornik uz nas - podvukao je Tihomir Kuvalja.

Trka „Beograd - Banjaluka“ koja ove godine slavi punoljetstvo održava se od 18. do 21. avgusta. Prva etapa vozi se od Beograda do Bijeljine, druga je već pomenuta od Zvornika do Vlasenice, treći dan biciklisti će voziti etapu od Višegrada do Jahorine, a posljednjeg dana na programu je etapa Doboj - Banjaluka.