XS
SM
MD
LG

Remi u derbiju po meri Partizana

Crvena zvezda – Partizan 2:2

Stadion: “Rajko Mitić”

Sudija: Pavle Ilić

Strelci: Spajić i Ndijae za Zvezdu, Saldanja i Kalulu za Partizan

Žuti karton: Kaululu za Partizan, Kanga i Hvang za Zvezdu

Crveni karton: Severina (Partizan)

Partizan: Jovanović, Stojković, Antić, Marković, Natho, Saldanja, Kaululu, Ovusu, Zahid, Kovačević, Goh

Crvena zvezda: Glazer, Mijajlović, Spajić, Dragović, Rodić, Stamenić, Hvang, Kanga, Bukari, Ivanić, Ndijae

Razlika na tabeli je samo jedan bod a do plej-ofa još sedam kola pa reklo bi se ovaj derbi veoma značajan za zauzimanje bolje pozicije u plej-ofu.

Partizan ima bodovnu prednost ali Zvezda ima prednost domaćeg terena.

Na severu prelepa koreografija posvećena nedavnoj godišnjici osnivanja  kluba a na jugu bakljada obeležili su početak meča, koji je malo kasnio zbog pomenute bakljade.

Još se nije sklonio pogled sa tribine a već šansa za Zvezdu i to kakva! Kontra i pas u prostor za Ndijaea, pratio ga je igrač Partizana ali kasnio pa se može reći da je to bila situacija jedan na jedan ali malo iskosa pa brani golman Partizana a ispred Zvezdinih igrača koji su vrebali iz drugog plana odbrana Partizana izbacuje loptu. A ispostavilo se da je bio i ofsajd.
Potpuna dominacija Zvezde na početku i pored ove sjajne šanse još dve veoma dobre – prvo Stamenić nakon centaršuta po zemlji šutira za malo pored gola a onda opet Ndijae hvata volej ali golman Partizana izbija u korner.

Nakon furioznog starta Zvezde malo je tempo igre pao a onda u 13. minutu umalo kazna za promašaje. Nakon faula u blizini aut linije centaršut u kazneni prostor Zvezde i odličan pokušaj glavom Markovića koji paradom Glazer izbacuje u korner.
Odmah i odgovor Zvezde, ponovo sjajna šansa i obrukao se Bukari koji sjajan centaršut Rodića poslao preko gola.
Nakon nekoliko minuta igre na sredini terena bez nekih dešavanja iznedrilo je kontru za Zvezdu posle pomalo srećno osvojene lopte kontra ali lepu loptu u sredinu šesnaesterca izbijaju igrači Partizana loptu ubačenu u sredini kaznenog i nakon toga faul za Zvezdu sa nekih 18 metara, šutirao je odlično Kanga ali korner. Kaululu je zbog protesta dobio žuti karton. Kanga je jedva izveo korner jer su mu navijači Partizana bacili topovski udar pod noge.

I pored sjajne igre strepnja za navijače Zvezde jer se  u 30.minutu kapiten Dragović se požalio na povredu i nažalost morao je van terena. Zamenio ga je Djiga.

Nije to poremetilo fudbalere Zvezde, Rodić i Ivanić su po levoj strani bili naročito raspoloženi i sve što je Zvezda napravila poteklo je od njihovih prodora, tako je posle jednog od njih koji bio izblokiran lopta završila na stativi.
I poslednjih pet minuta donelo je mnogo uzbuđenja i čak dva gola. Prvo je Zvezdi poništen gol koji je postigao glavom Ndijae ali je u trenutku centaršuta bio u ofsajdu. Već u sledećem napadu Zvezda je konačno povela. Nakon gužve u šesnaestercu usled kornera za Zvezdu, Spajić volejom zakucava loptu u mrežu za zasluženo vođstvo.
I taman kada smo pomislili da bi to bilo to u prvom poluvremenu, jedan centaršut u šesnaesterac Zvezde Glazer skida sa glave loptu Kaluluu,ali nažalost na noge Saldanji kome nije bilo teško da pogodi prazan gol.

Da zaključimo, odavno nije viđeno ovako sadržajno poluvreme derbiju, Zvezda je igrala fudbal a Partizan se branio. Ali Zvezda se i ispromašivala i zato je umesto 5:0 rezultat 1:1. Mnogi bi rekli to je fudbal, ali trenutno navijačima i igračima Zvezde to je slaba uteha uzevši u obzir da je Partizan imao osim reklo bi se srećno postugnutog gola svega jednu šansu dok se teško mogu lako pobrojati sve šanse Zvezde.

Gol na kraju poluvremena izgleda da je prijao Partizanu pa je bolje počeo drugo poluvreme. Već u prvom napadu dobra šansa i Glazer spašava Zvezdu. Već u sledećem napadu Kalulu postiže gol za Partizan, nakon kontre i situacije jedan na jedan plasira pored Glazera. Partizan je preuzeo inicijativu, Zvezdini fudbaleri su nervozni ali se bore, Kanga je preterao u jednom duelu i zaradio žuti karton.
To kao da je malo trglo Zvezdu, pa je imala sjajnu šansu u sledećem napadu. Nakon gužve u kaznenom, Bukari pokušava iz neposredne blizine ali igrač Partizana izbija loptu sa gol linije.

U 56.minutu i Vladan Milojević pokušava da trgne Zvezdu, vrši dvostruku izmenu –  Kangu i Stamenića menjaju Olajinka i Mimović. Nije ovo puno donelo Zvezdi osim jalove inicijative, sve do 67. minuta kada je jedan traljav centaršut Zvezde izvačen u korner. Tada je u “u trepavicu” lopta pogodila Ndijaea na prvoj stativi, i on glavom pogađa i donosi novo izjadnačenje na meču.

Umesto da ovaj pogodak da Zvezdi krila, trgnuo se Partizan, pa se težište igre prebacilo pred gol Zvezde ali se ništa značajno se nije dešavalo, sve do 74.minuta kada je Zvezda oduzela loptu ispred svog šesnaesterca a fudbaler Partizana Severina u prevelikoj želji da je vrati u posed Partizana grubo startuje nad Ndijaeom i dobija direktan crveni karton!

Odmah nakon toga Milojević pravi izmenu i uvodi Kataija umesto Ivanića, što je izazvalo ovacije na tribini. Nisu Zvezdaši zaboravili bravure Magika iako ove sezone nije na svom nivou zbog silnih povreda.

Zvezda pokušava da iskoristi igrača više na terenu, i na prvi konkretan pokušaj se čekalo svega nekoliko minuta kada je Rodić neometan centrirao, loptu zahvatio glavom i šutirao u suprotan ugao Bukari ali pogodio stativu!

Odmah zatim neverovatan sled događaja pred golom Partizana i prosto je neverovatno šta je Zvezda promašila. Najpre Djiga sjajno šutira glavom ali Jovanović brani, pa prečka, pa još jedan udarac glavom koji izblokiran.

U poslednjem minutu regularnog dela još jedna odlična šansa za Zvezdu i to veoma dobra. Zalomio je dobro Bukari čuvara ali ne tako sjajno šutirao, odbranio je Jovanović, odbio loptu do Ndijaea, ali njega blokira Filipović.

Sudija pokazuje još 8 minuta nade za Zvezdu i pokušala je Zvezda, bilo je tu blokiranih šuteva, mnogo centrašuteva ali odbranio se Partizan.

Veoma sadržajan derbi, nešto sadržajnije prvo poluvreme, u drugom je bilo dosta više kontakt igre jer se i Partizan uključio u derbi, pa je bilo dosta prekida. Partizan odlazi zadovoljan rezultatom, Zvezda može biti zadovoljna igrom ali ne i realizacijom a svaki ljubitelj fudbala može biti zadovoljan viđenim.