XS
SM
MD
LG

Sloga i Zvijezda 09 u prednosti pred revanš

Prvim utakmicama polufinala nastavljen je Kup "dr Milan Jelić", a mečevi su igrani u Kozarskoj Dubici i Ugljeviku.

Borac iz Kozarske Dubice je na svom terenu ugostio Slogu iz Doboja, te doživio poraz 2:1. Vlado Jagodić je, kako je i najavio, izmijenio kompletan tim, te je timu Slobodan Starčevića suprotstavio tim od igrača koji su manje igrali ili su uglavnom ulazili sa klupe, uz tek par redovnijih prvotimaca.

Sloga prva i dolazi do vodstva. Igrala se 17. minuta kada je vlastitu mrežu zatresao Nikola Mitrović. Borac do izjednačenja ipak dolazi pet minuta kasnije, strijelac Mladen Zgonjanin. Taj rezultat trajao je sve do 62. minute, a tada Sloga dolazi do novog vođstva, a opet je, nevjerovatno, strijelac autogola bio Nikola Mitrović. Do kraja se rezultat nije mijenjao, pa Sloga nosi prednost pred revanš na svom stadionu.

U drugom meču, Zvijezda 09 e na svom terenu savladala Sutjesku 1:0. Trener Bojan Trkulja je također izrotirao sastav, a može se isto reći i za Zlatka Radovića, koji je nastupio bez najboljeg igrača Nikole Mojovića, ali i još nekoliko prvotimaca. Na kraju, jedan gol je presudio, a on je djelo Alekse Race u 44. minuti.

Revanš mečevi se igraju 8. maja.