XS
SM
MD
LG

Bičem na fudbalera

Navijač saudijskog fudbalskog kluba Al Hilala išibao je fudbalera Al Itihada nakon finala Superkupa u kojem je Al Hilal, tim za koji igraju srpski reprezentativci Aleksandar Mitrović i Sergej Milinković Savić, slavio sa 4:1 i osvojio trofej.

Incident se dogodio u četvrtak uveče u Ujedinjenim Arapskim Emiratima, gde se igralo finale, na stadionu u Abu Dabiju "Mohamed bin Zajed", preneo je AP.

Na video snimku se vidi kako je napadač Al Itihada bacio flašicu vode na navijača, koji je iz čista mira izvadio dugačak bič i išibao marokanskog internacionalca Abderazaka Hamdalahdvu dva puta.

Hamdalah je promašio penal, ali je kasnije postigao jedini gol za njegov tim, a AP navodi da deluje da nije povređen nakon bičevanja.

Brzo nakon što je navijač šibao fudbalera, njegovi saigrači su uskočili i pojurili ka navijaču, koga su drugi navijač i redar udaljili sa mesta incidenta.

Hamdalah je igrao za tim Maroka koji je stigao do polufinala 2022. godine na Svetskom prvenstvu u Kataru.

Po dva gola za postigli su Malkom u 5. i 89, Salem Al Davsari u 44. i Naser Al Davsari u 86. minutu.
Jedini gol za  Itihad postigao je Abderazak Hamdalah u 21. minutu.

Aleksandar Mitrović nije bilo u timu zbog povrede, dok je Sergej Milinković-Savić odigrao ceo meč i ubeležio asistenciju kod trećeg gola Al Hilala.