XS
SM
MD
LG

Digital snou prerasla državne okvire

Selma Čubrić

JAHORINA, 6. OKTOBRA /SRNA/ - Ministar porodice, omladine i sporta Republike Srpske Selma Čabrić rekla je da je "Didžgtal snou" konferencija na Jahorini, koja je okupila renomirane stručnjake iz svijeta turizma i ski-centara, prilika da se promoviše sve ono najljepše što ima Republika Srpska.

"Ovo je znak da radimo dobre stvari i pišemo lijepe priče. Jahorina nije samo planina koja nudi sadržaje turistima i gostima u zimskom periodu, nego je i tokom ljetne sezone koristimo za pripreme i trenažne procese sportskih selekcija Srbije i klubova iz Republike Srpske. Želim da se tako nastavi i da se dogodine vidimo u što većem broju", rekla je Čabrićeva na konferenciji za novinare uoči otvaranja konferencije.

Direktor Olimpijskog centra "Jahorina" Dejan Ljevnaić rekao je da će "Digital snou" konferencija biti prilika za diskusiju u oblastima digitalnog marketinga, ski-biznisa i ekologije, te razmjenu iskustva o najnovijim tehnološkim inovacijama i brojnim poslovnim mogućnostima.

"`Digital snou` konferencija odavno je prerasla državne okvire. Ovogodišnje, treće izdanje u naredna dva dana pružiće nam ambijent za stručnjake iz oblasti ski-biznisa, preduzetnike, studente i sve zainteresovane da se upuste u razmene ideja i steknu nove poglede na najnovije trendove", rekao je LJevnaić na konferenciji za medije.

On je istakao da će na konferenciji učestvovati stručnjaci iz Crne Gore, Srbije, Slovenije, Hrvatske, Makedonije, Rumunije, Bugarske, Jermenije i Gruzije.

Ljevanić je pojasnio da će kroz panele biti istraženi najnoviji trendovi i tehnologije, razmotrena startegija i pristup pametnom upravljanju resursima i procesima, te pitanje očuvanja životne sredine i kako tehnologija može doprinijeti održivijem poslovanju i društvu.

"Tokom narednih dana, imaćete priliku da učestvujete u raznovrsnim sesijama i aktivnostima, koje će vam pomoći da dublje istražite navedene teme. Nakon svakog predavanja, imaćete priliku da postavite pitanja i aktivno učestvujete u diskusijama", rekao je LJevnaić.

On je dodao da će večeras biti predstavljen i "Ski ju" časopis, koji je kreiran s ciljem da pruži sveobuhvatan izvor informacija, inspiracije i zabave ljubiteljima skijanja širom regiona.

Predsjednik Nadzornog odbora Olimpijskog centra "Jahorina" Nedeljko Elek rekao je da je globalizacija trend koji svi moraju da prate, a da bi se ušlo u krug velikih firmi, odnosno zajedničkog ski-pasa, mora se mnogo stvari uraditi unutar same organizacije.

"U ova tri dana smo postali centar svjetskog ski-biznisa. Vrlo je važno da kompanije iz cijelog svijeta dolaze u Republiku Srpsku, Jahorinu, da budemo povezani. Nama je važno da budemo dio tog velikog tržišta", istakao je Elek.

On je poželio dobrodošlicu gostima, uz želju da svi zajedno uživaju u narednim danima na Jahorini. /kraj/mkb/dad/foto