XS
SM
MD
LG

Premijer Vučević: Trebaju nam jaka FK Vojvodina i fudbalski centri

Miloš Vučević, premijer Srbije FOTO: RTS

Miloš Vučević, predsjednik Vlade Srbije gostovao je sinoć u emisiji Radio-televizije Srbije pod nazivom „Takovska 10“. 
Između ostalog, kod komplikovanih političkih i ekonomskih tema, sa voditeljem Zoranom Stanojevićem je razgovarao i o srpskom fudbalu, sportu uopšte...
-Mislim da je u Srbiji potrebna evropska konkurencija Zvezde i Partizana, a da su njima potrebni snažni konkurenti u srpskoj ligi i, naravno, da igraju Evropu: Vojvdina kao najstariji srpski prvoligaš, na to sam posebno ponosan, 110 godina postojanja, jedan od simbola „srpske Atine“. Ako u narednom periodu bude prvak države to neće biti moja zasluga, nego zasluga tih igrača, stručnog štaba i rukovodstva. Sada imaju dobro rukovodstvo i pripremaju dobru podlogu FK Vojvodina za budućnost. Nama je pored Zvezde i Partizana, kao dominantnih srpskih klubova, najsnažnijih i najpopularnijih, nije potrebna samo Vojvodina, nego i Radnički iz Niša. Sjajno je ovo što je Radnički iz Kragujevca ostvario rezultate, hoćemo da vidimo i Dubočicu iz Leskovca u Prvoj ligi, TSC iz Bačke Topole je sjajan projekat, Čukarički je za svako poštovanje, ljudi napravili privatan klub u državi, imaju fenomenalne rezultate. Voleo bih da Spartak Subotica i Napredak Kruševac budu konkurentni, ako Bog da, da se i Loznica vrati na velika vrata. Šteta što nam Zrenjanin već dugo nije na fudbalskoj sceni u ovom vremenu, treba nam što više fudbalskih centara – rekao je Miloš Vučević, premijer Srbije.
Osvrnuo se Vučević i na nastupajeće Evropsko prvenstvo i reprezentaciju Srbije.
-Dobro je za selektora i reprezentativce što su ispraćeni sa nikad manjim očekivannjima ,mogla bi to da bude prednost. Moje skromno iskustvo iz politike govori: najbolje sam prolazio kada sam bio potcenjen! T0ako neka bude i sa srpskom reprezentacijom. Onda nas čekaju Olimpijske igre u Parizu na kojima očekujemo deset medalja. To bi bio nacionalni uspeh! Mislim da će i Nikola Jokić da igra za reprezentaciju i svi oni sportisti koji budu tamo učestvovaće u nesvakidašnjem događaju, pre svega u njihovu čast, ali i čast svih nas – dodao je Vučević.
Na kraju je, o Evropskom prvenstvu u fudbalu, rekao i ovo:
-Ići ću na jednu utakmicu, protiv Slovenije. Za meč sa Engleskom, to je za mene veliki stres!