XS
SM
MD
LG

Sportisti Srpske na igrama Briksa
Danas su ruskom Kazanju otvorene Igre BRIKS-a na kojima nastupa i reprezentacija Republike Srpske, pod svojom zastavom i obilježjima.
 

Igre BRIKS-a - Foto: RTRS

Republiku Srpsku u Rusiji predstavlja 64 sportista u osam sportova.

Član reprezentacije Republike Srpske Marina Kurteš, koja je nosila zastavu Srpske na ceremoniji svečanog otvaranja, rekla je da je velika čast nastupati na ovim igrama.

- Ne znam kako bih riječima opisala ceremoniju u Kazanju, s obzirom da sam kao kapiten reprezentacije Srpske nosila zastavu na samom otvaranju Igara. Emocije su ogromne, osjećaj nevjerovatan. Prvi put u istoriji predstavljamo Republiku Srpsku na ovako velikom događaju. Ovo će biti sjajna motivacija za takmičenja u narednom periodu, a prije svega za takmičenje u Kazanju. Nastupam u kategoriji karatistkinja u seniorskoj konkurenciji do 68 kilograma. Velike medalje su iza mene, ali i velika očekivanja u narednom periodu. Daću sve od sebe, ostaviću srce na terenu, a vjerujem da će rezultati da dođu sami od sebe - istakla je Kurteš.

 

 

 

Karatista Aleksandar Novicki naglasio je da je nastup Republike Srpske u Kazanju velika stvar za Srpsku, što će, kako je naveo, prvi put učestvovati samostalno na jednom ovako velikom i značajnom takmičenju.

Novickov kolega, Pavle Dujaković rekao je da je karate reprezentacija Srpske odradila dva kruga priprema za Sportske igre BRIKS-a.

- Moje kolege i ja smo izuzetno spremni i maksimalno fokusirani da damo sve od sebe kako bi ostvarili što bolji rezultat ovdje u Rusiji. Karate je sport koji u Srpskoj donosi najbolje rezultate - rekao je Dujaković.

Igre BRIKS-a trajaće do 23. juna, a učestvovaće gotovo 5.000 sportista iz 97 zemalja.