XS
SM
MD
LG

Jahorina obećava nezaboravno iskustvo, najavljena ljetna sezona i Fejs festival

Dejan Ljevnaić i Nemanja Vučetić

Na Jahorini, u predivnom ambijentu Olimpijskog bara, održana konferencija za medije povodom najave ljetne sezone i Fejs festivala koji će se održati na ovoj planini. Medijima su se obratili direktor Olimpijskog centra Jahorina, Dejan Ljevnaić i predstavnik hotelijera Jahorine, Nemanja Vučetić.

„Letnja sezona na Jahorini počinje 27. juna, a naša planina nudi najveći broj letnjih atrakcija u jugoistočnoj Evropi. Posebno je važno naglasiti da će tog dana sve letnje atrakcije biti besplatne za sve posetioce. Pažljivo smo osmislili našu ponudu kako bismo zadovoljili potrebe svih generacija i siguran sam da će ovo biti najbolja letnja sezona na Jahorini do sada, posebnu pažnju smo posvetili građanima BIH za koje su svi letnji sadržaji tokom cele sezone dostupni sa popustom od 50 odsto. Iz bogate ponude izdvajamo: Bob na šinama, adrenalinski park, tauer, lupster, skjdajv, nautikdžet, baterflaj, vožnju modernom gondolom Poljice sa prelepim panoramskim pogledom, avanturističke biciklističke staze, of-road karting, i naš dobro poznati Olimp bar sa plažom kod jezera i neprevaziđenim atrakcijama na jezeru. Posebno bih istakao jahanje konja u manježu i van njega, što pruža nesvakidašnji doživljaj planinskog okruženja. Kao i prošle godine, posetioci će imati priliku da lepotu Jahorine dožive kroz vožnju našim šarmantnim vozićem Srećkom.  Vožnja Srećkom idealan je način da uživate u okolini i prirodnom pejzažu bez napora i umora. Ove godine sa ponosom najavljujemo novu atrakciju smeštenu na platou Poljice - trampolinu koja je prilagođena i deci i odraslima. Posetiocima će biti na raspolaganju tjubing, sportski kutak sa terenima, biciklistička staza i staze za hajking, uključujući stazu ljubavi, stazu zdravlja i sportsku stazu, u rasponu od 2,5 km do 13 km. Naš cilj je da privučemo turiste iz regiona i šire, nudeći im ne samo smeštaj i raznovrsnu gastronomsku ponudu, već i brojne događaje i aktivnosti koji će ispuniti sva njihova očekivanja. Pripremili smo i promo periode sa popustima od 30 do 50 odsto na sve letnje atrakcije. Takođe, u periodu od 13. -14.jul, 10. - 11.avgusta i 7. - 8. septembra, stanovnici svih šest opština koje ulaze u sastav grada Istočno Sarajevo imaće mogućnost korišćenja svih letnjih atrakcija potpuno besplatno.
Nastavljamo i sa našom akcijom dodele skija, a već 29. juna nova grupa mališana će dobiti svoje prve skije. Izuzetno sam ponosan na ovu akciju jer smatram da na ovaj način pružamo značajnu podršku mladima u njihovom razvoju. Kao direktor Olimpijskog centra Jahorina, čast mi je što imam priliku da učinim nešto pozitivno za zajednicu i da na ovaj način doprinesem osnaživanju novih generacija. Ova akcija ne samo da promoviše zdrav način života, već i podstiče decu da razvijaju svoje sportske veštine, što će im doneti mnoge benefite u budućnosti.“
– rekao je direktor Olimpijskog centa Jahorina.

Ljevnaić je istakao i značaj uzajamne podrške i saradnje između Olimpijskog centra Jahorina i hotelijera sa ove planine.

„Kada je reč o postizanju najboljih rezultata i pružanju vrhunskog iskustva našim turistima, ključna je saradnja između Olimpijskog centra Jahorina i svih hotelijera na planini. Svi mi, od menadžmenta do zaposlenih u hotelima, moramo raditi zajedno kako bismo osigurali da svaki posetilac ima nezaboravan boravak. Naša sinergija i zajednički napori omogućavaju nam da ponudimo sveobuhvatnu uslugu koja zadovoljava najviše standarde gostoprimstva. Samo kroz blisku saradnju možemo osigurati da svaki turist dobije najbolji tretman, od trenutka kada stigne na Jahorinu, pa sve do momenta kada je sa osmehom napusti.“ – dodao je on.

„Veliko mi je zadovoljstvo što imam priliku da najavim  Fejs festival koji će označiti početak ljetne sezone na Jahorini. Od 28. do 30. juna 2024. godine, Jahorina će biti domaćin ovog zanimljivog ljetnog festivala, koji ima za cilj da privuče goste iz čitavog regiona, uključujući Bosnu i Hercegovinu, Srbiju, Hrvatsku, Crnu Goru, Sloveniju, Sjevernu Makedoniju i mnoge druge. Drago mi je što Jahorina postaje planina koja živi tokom cijele godine, ne samo da smo skijaška destinacija, već događaji koje organizujemo tokom ljeta daju nevjerovatan doprinos da ova planina bude aktivna i u ljetnim mjesecima. Čast mi je što mogu najaviti organizaciju Fejs festivala, to je prvi ljetni festival koji se radi na Jahorini i isti se održava u organizaciji Udruženja hotelijera Jahorine zajedno sa Olimpijskim centrom. Festival predstavlja jedan lijep događaj, prije svega usmjeren prema porodici, ali i prema ljudima koji žele da se bave aktivnim odmorom u prirodi i individualcima, zaista obuhvatamo jednu široku ciljnu skupinu iz cijelog regiona. Festival će ponuditi široku lepezu atrakcija uključujući smještaj po sniženim cijenama, festival vina, rakije i piva, gastro festival, te razne zabavne aktivnosti poput DJ zabava i koncerata kao i Famili zone. Pored toga 40 učesnika koji će direktno moći da predstave svoje proizvode jednoj širokoj masi posjetilaca Fejs-a“ – rekao je predstavnik hotelijera Nemanja Vučetić.