XS
SM
MD
LG

Pavle Škrba ostvario trijumf u Mostaru: Osvojio tri zlata i kvalifikaciju za prestižno takmičenje u Las Vegasu

Pavle Škrba, bodibilder iz Istočnog Sarajeva, ostvario je izvanredan uspjeh na bodybuilding takmičenju održanom u Mostaru.

U konkurenciji brojnih talentovanih takmičara, Pavle je osvojio prvo mjesto u tri kategorije Bodybuilding athletic, Men's physique i apsolutna Men's physique.

Ovaj trijumf Pavlu nije samo donio tri zlatne medalje, već mu je osigurao i kvalifikaciju za jedno od najprestižnijih takmičenja u svijetu bodibildinga koje će se održati u Las Vegasu 20. septembra 2024. godine.

- Osjećam se izuzetno ponosno i srećno zbog postignutog uspjeha. Bilo je mnogo truda, rada i odricanja, ali se sve isplatilo kada sam stao na pobjedničko postolje. Zahvalan sam svom timu, djevojci i porodici na nesebičnoj podršci tokom cijelog procesa priprema, rekao nam je Pavle Škrba nakon ceremonije dodjele nagrada.

Intenzivne pripreme koje uključuju rigorozne treninge i strogu dijetu su sastavni dio njegovog svakodnevnog života. Ovaj mladi sportista iz Istočnog Sarajeva svojim rezultatima pokazuje da se uz posvećenost i upornost mogu postići vrhunski rezultati na međunarodnom nivou.

Takmičenje u Las Vegasu predstavlja veliku priliku za Pavla da se dokaže na svjetskoj sceni i pokaže svoj talenat pred najpoznatijim imenima bodibildinga.

- Nadam se da ću u Las Vegasu uspjeti ostvariti jednako dobar rezultat i dostojno predstaviti Bosnu i Hercegovinu.

Pavle Škrba je uzor mnogim mladim sportistima u regiji, pokazavši da se uz naporan rad, disciplinu i strast prema sportu može stići do vrha. Njegov uspjeh u Mostaru sigurno će inspirisati mnoge da slijede njegove stope i teže ka ostvarenju svojih sportskih snova.