XS
SM
MD
LG

Sa Derventom do slave

Puna dominacija, Goran Đošan, Foto: Lična arhiva

MODRIČA – Basketaš Goran Đošan(22) iz Modriče danas (sreda) putuje sa „3x3 Derventa“ na Čelendžer u Francusku. Kako kaže, biće to lepo iskustvo i prilika da se domogne velike scene.

„Tri drugara i ja putujemo u Poitiers, u Francusku. Tamo ćemo ostati tri dana. Dva dana igra se turnir , tačnije 28.i 29.juna. Učešće će uzeti 16 ekipa među kojim su Wiena Beč, poznata Liman ekipa iz Srbije, pa Pirot i tako dalje. Nema sumnje da će biti izuzetno prezahtevno takmičenje. Cilj nam je ostvaren tako što ćemo učestvovati u Francuskoj, ali želja nam je da se preko kvalifikacija domognemo grupne faze turnira“, priča Đošan.

O sebi ne govori previše, ali se zna da je igrao u „3x3 ligi“ Republike Srpske.

„Posebne emocije su kada uz Vidovdan, Dan opštine, nastupam u rodnoj Modriči. Inače, FIBA je definisala kriterijume, uozbiljila je situaciju, tako da se zna koje su naše i obaveze i ovlašćenja. Od ovog se može zaraditi i pristojno živeti ko se posveti zdravom životu i sportskim navikama“, nastavlja Goran Đošan.

Nada se da će stići u Modriču do 7.jula.

„Tada je turnir u Modriči u okviru 3x3 lige Republike Srpske. Pruža nam se lepa prilika da konkurišemo za pobednički trofej. Volim da smo u svetlom izdanju kada nastupamo u Modriči“, zaključio je Goran Đošan.