XS
SM
MD
LG

Spartak Ždrebčeva krv zakazao četiri pripremne utakmice

Foto: fkspartak.com

Fudbaleri Spartaka Ždrepčeva krv vredno treniraju od 4. maja na Graskom stadionu. Pridržavajući se mera Kriznog štaba, rade u grupama na više terena. Igrači su raspoređeni u četiri grupe sa po 8-9 fudbalera. Pripremama prisustvuje veliki broj, blizu 40 – tak  fudbalera, računajući i talentovane omladince. Trening se sporovodi bez direktnog kontakta, i trener Vladimir Gaćinović nam objašnjava način rada u dosta specifičnim uslovima.

- U postojećim okolnostima pažnju smo posvetili individualnim stvarima i težimo da tim homogenizujemo. Pripremama smo priključili 10-tak omaldinaca a tu su momci koji su se vratili sa pozajmice. Nedostaje Šimura, koji je na zimskim pripremama u Antaliji doživeo težu povredu i trenutno je u Japanu. Očekuje se dolazak golmana Dubljanića iz karantina u Beogradu. Prema najavama ministara sporta, Vanje Udovičića, trebalo bi da od ponedeljka mere budu ublažene i dozvoljeno odigravanje prijateljskih utakmica. Mi smo već zakazali četiri meča, prvi je u sredu protiv Brodarca, zatim sledi TSC iz Bačke Tople i  novosadski superligaši Proleter i generalka 23. maja protiv Vojvodine – upućuje nas u plan i ritam rada Gaćinović. Sa tako velikim brojem igrača, na više lokacija, angažovan je prošireni stručni štab u kome se nalaze pomoćnik Vladimir Buač (bivši trener Vojvodine), Radomir Živković, zadužen za kondiciju, trener golmana Srđan Žakula,  sportski direktor Ljubomir Dunđerski i treneri mlađih kategorija.   

Spartak je bio jedan od pet superligaša koji su zastupali tezu da se odigra kompletna liga sa doigravanjem. - Mi smo razvojni klub sa dosta mladih igrača u sastavu. Kako su nam vrata kvalifikacija za evropske kupove zatvorena, ideja je bila da kroz prvenstvo odigramo što više utakmica kako bi se mladi kalili i sticali iskustvo – reči su cenjenog stručnjaka.

Iskoristili smo priliku da se iz prve ruke informišemo o stanju u Ajtrajhtu i Bundes ligi, gde godinama sa uspehom nastupa naš reprezentativac Mijat Gaćinović, sin trenera Subotičana. – Bundes liga je poslednja stala a izgleda da će prvi da krenu. U Ajntrahtu  su počeli su pojedinačno da rade, da bi vremenom povećavali grupu  sa dvoje, na petoro, zatim taj broj duplirali i sada se uobičajeno trenira. Sedam dana pred prvenstvo nalaze se u karantinu, u hotelu, odakle odlaze na treninge, bez kontakta sa spoljnim svetom. Neće to biti prava fudbalska atmosfera, drugačiji je osećaj i ambijent bez gledalaca, po kome je čuvena Bundes liga – prenosi nam utiske iz Frankfurta naš sagovornik.