XS
SM
MD
LG

Butigan u Koreljanu

Božana Butigan

Odbojkašica  Božana Butigan definitivno je postala najuspješnija čapljinska sportistkinja, jer je stavila potpis na ugovor s najtrofejnijim klubom Italije i Evrope!Mlada Božana potpisala je ugovor sa ekipom Imoko Volej Konjelano . U grad od 35.000 stanovnika u regiji Veneto, seli  se početkom jula.

Radi se o jednom od najtrofejnijih i najuspješnijih klubova u Italiji i Evropi koji je u više navrata osvojio titulu prvaka Italije, ali i titulu Lige prvaka!Božani će trener u Konjelanu biti Daniele Santareli, koji je ujedno i njen trener u hrvatskoj reprezentaciji. Upitan da prokomentira transfer i dolazak Božane u ovaj klub, njen trener je rekao:

“Ona je futuristički igrač i u svojoj kratkoj karijeri pokazala je da je sportistkinja s dobrim osnovama i koja će uz velike prvake moći puno rasti i učiti.

Svoje zadovoljstvo izrazila Božana Butigan, koja kaže kako joj se ispunio san.

”Ne mogu opisati koliko sam sretna što sam se pridružila tako prestižnom klubu. Moj san se ostvario! Već sam neko vrijeme bila u kontaktu s Konjelanom i napokon je došlo vrijeme da se pridružim ovoj fantastičnoj ekipi i jednom od najboljih klubova u svijetu odbojke.

Trenera Santarelija upoznala sam prije dvije godine u reprezentaciji i radeći s njim u ovim sezonama znam koliko je dobar i kao trener i kao osoba. Sigurno će mi biti lakše adaptirati se, a ja sam zaista srećna i ponosna što je trener poput njega želio mene u svojoj ekipi, osim toga sam takođe sam  srećna jer znam da predsjednik kluba Garbeloto ima fabriku za proizvodnju drva u Hrvatskoj, tako da ću se još više osjećati kao kod kuće”, rekla je Božana.

Božana se trenutno nalazi u Zagrebu, gdje formu održava s ekipom Mladosti.

”Nastojim ostati u formi tokom ove  pauze. Treniram u Zagrebu sa svojim bivšim klubom i vježbam sama. Želim se pripremiti, jer je ispred mene jedna velika promjena u životu – da treniram s najvećim imenima u ženskoj odbojci na svijetu. Jedva čekam da upoznam svoje nove saigračice”, dodala je Božana.

Božana Butigan rođena je u Mostaru 19. avgusta 2000. godine. Visoka je 190 cm, odrasla je u OK Čapljina, a 2016. prešla je u zagrebačku ”Mladost” i paralelno se isticala u nastupima za mladu reprezentaciju Hrvatske.

Butigan u startnoj postavi hrvatske reprezentacije, a istakla se  osvajanjem Mediteranskih igara 2018. godine, osvajanjem srebra u Evropskoj ligi 2019. i sudjelovanjem  na Evropskom prvenstvu iste godine s trenerom Santarelijem na klupi.