XS
SM
MD
LG

Lider uzeo bodove u Vlasenici

Budućnost iz Pilice, lider drugoligaškog karavana, poslije veoma neizvjesnih i tvrdih 90 minuta, uspjela je ponijeti sva tri boda iz Vlasenice. Prvi poraz na domaćem terenu Vlaseničanima je, svojim pogotkom u 64. minutu, nanio Dalibor Krezović, njihov sugrađanin i nekadašnji igrač ove ekipe.

Zafalilo im sreće: FK Vlasenica

Iako su Piličani na vlasenički Gradski stadion došli kao favoriti, početak nije slutio ovakav rasplet. Poslije destak minuta igre i faze ispitivanja, gosti su krenuli ofanzivnije, dok se domaći sastav uspješno branio i kontranapadima pokušavao da dođe do pogotкa. Sve akcije Vlasenice išle su preko Milovanovića, koji je u oba dijela susreta imao nekoliko odličnih prilika, ali nije uspio da ih realizuje kako treba. Sredinom prvog poluvremena vrijedna je pomena ona kada je sa desne strane, iskosa, prešao tri igrača, lopta mu je bila na lijevoj nozi, povoljna za šut, ali kad se namjestio na desnu i šutirao, ona prolazi tik  pored gornje lijeve stative. I gosti su se najviše oslonili na svog najiskusnijeg igrača Krezovića, koji odmah poslije ove šanse vlaseničke "jedanaestke", sa dvadesetak metara šutira prema golu, njegov udarac niko ne blokira, ali golman Kovačević uspijeva spriječiti promjenu rezultata. Uprkos dobrim prilikama sa obje strane, na odmor se odlazi bez pogodaka.

Drugo poluvrijeme obilježila je dinamičnija, ali i mnogo nervoznija igra sa obje strane. Ipak, čini se da je ekipa iz Pilice, ipak, bila tehnički potkovanija, pa je to i  presudilo da rezultat preokrene u svoju korist. Krezović, preko koga su kretale sve akcije gostiju, u 64. minutu, koristi prekid i iz slobodnog udarca sa nekih 25 metara, majstorski plasira loptu u desni ugao domaće mreže, i uprkos sjajnoj paradi domaćeg golmana, dovodi goste do vođstva od 0:1. Vlasenica čini sve da poravna rezultat, ali najzreliju priliku za izjednačenje  ima tek desetak minuta nakon pogotka Piličana. Milovanović, koga je Vuksić odlično uposlio, ulazi sam sa desne strane u kazneni prostor, kreće prema čuvaru mreže gostiju koji mu je zatvorio svoj bliži ugao, a jedan od najboljih igrača domeće ekipe,  iako je je imao svoja dva saigrača na jedanaest metara da im doda loptu, kreće sam u dribling i u duelu sa odličnim  Radićem ne uspijeva postići pogodak.  Jedna od situacija koja je izazvala negodovanje domaćih igrača, a koja je mogla promijeniti rezultat, bila je kada je Milovanović oboren na ivici šesnaesterca, ali sudija Pejić nije svirao prekršaj. Momenat koji će se sigurno pominjati više od konačnog rezultata susreta, je situacija izazvana lošom komunikacijom glavnog sudije i njegovog pomoćnika. Naime, špic domaćih Došić je dobio loptu iz dubine, koja, u duelu sa štoperom gostiju, odskače i udara igrača Budućnosti u ruku, a arbitar Pejić, ne vidjevši da je pomoćni sudija već signalizirao nedozvoljenu poziciju, dosuđuje, a  onda i poništava, kazneni udarac.

Budućnost je pobjedom nad Vlasenicom upisala još tri boda koja su je zadržala na čelnoj poziciji.

„Vlasenica ima jaku, kvalitetetnu ekipu i da li smo zasluženo pobijedili ili nismo, to ne mogu reći. Ono što je sigurno je da je i bilo neriješeno, to ne bi bilo nerealno. Ovo je moj grad, moj klub. Ovo su sve klinci koje sam nekada ja vodio i drago mi je što su još uvijek u ovom klubu. Čestitao bih Vlasenici na fer i korektnoj igri i nadam se da će isto biti i u proljeće“, istakao je Dalibor Krezović, igrač i trener Budućnosti, koji je ponikao u Vlasenici i bio jedan od njenih najboljih igrača dok je ifrala u prvoligaškom društvu, kao i trener mladih selekcija.    

Pored Krezovića, dres Vlasenice je nosio i Slobodan Radić, koji je odličnim odbranama spriječio bar podjelu bodova.

„Danas je sve bilo kako treba – dobar teren, vrijeme nas je poslužilo, nije bilo pretoplo, a i sreća je bila na našoj strani. Vlasenica ima dobru, čvrstu ekipu, koja s ovom igrom može biti u samom vrhu. Neopisiv je osjećaj igrati ovdje. Nije mi bilo nimalo svejedno  jer sam znao kakva me ekipa i kakav teren čeka. Znam mentalitet ovog tima, koji je napadački, koji ne odustaje, i kada bih opet birao klub – opet bih došao u Vlasenicu“, jasan je golman Budućnosti.

Đuro Vuksić, predsjednik Vlasenice, smatra da je utakmica opravdala epitet derbija petog kola drugoligaškog Istoka.

„Dočekali smo trenutno možda i najbolju i najkvalitetniju ekipu u ovoj ligi. Budućnost je čvrsta, jaka, stamena ekipa koja ima tehnički dobro potkovane igrače kao što je Krezović. U prvom  dijelu bila je neka egal igra, ravnopravna, u drugom mi nismo iskoristili svoje šanse, i čestitam Budućnosti na pobjedi i na fer i korektnoj igri“, kazao je Vuksić.

Iako svi akteri ističu da je utakmica bila izuzetno fer i korektna, glavni sudija nije smatrao tako, pa je čak osam puta pokazao žuti karton, od toga sedam puta Vlaseničanima.

Vuksić smatra da je glavni arbitar imao neke privatne razloge za ovoliki broj kartona.

Najgore što zaslužuju igrači, navijači i fudbal uopšte je loše suđenje. Ovu utakmicu je pokvario i lošim suđenjem u drugom pravcu odveo glavni arbitar On je nekada igrao za naš klub, imao je sukobe sa nekoliko igrača i smatram da je našim igračima podijelio više od polovine nezasluženih kartona, nije nam dosudio penal.. Ja ću već sutra vidjeti šta mogu preduzeti da više ne sudi bar nama, jer je ovo je bilo najgore moguće suđenje koje sam ikada vidio“, ogorčen je predsjednik vlaseničkog drugoligaša.

Vlasenica je poslije ovog poraza, sa šest bodova na 13. mjestu na tabeli.

Zadržali lidersku poziciju: FK Budućnost (Pilica)

FK Vlasenica – FK Budućnost (Pilica) 0:1 (0:0)

Gradski stadion u Vlasenici

Sudije: Bojan Pejić (Sokolac), Milan Tadić (Pale), Stefan Đurić (Višegrad)

Delegat: Zoran Đukanović (Lokanj)

Kontrolor suđenja: Milorad Jugović (Ugljevik)

Strijelac: 0:1 Krezović u 64.

Žuti kartoni: Majstorović, Petrović, M.Kovačević, Šargić, N.Kovačević, Milovanović, Garić (Vlasenica), Marković (Budućnost)

Vlasenica:  D.Kovačević, Garić, Mijatović, Vuksić, Šargić, Došić (od 87. Trninić), N.Kovačević, Milovanović, Majstorović, M.Kovačević, Petrović (od 70. Sekulić)

Trener: Nebojša Kovačević

Budućnost: S.Radić, P.Radić, Rosić, Lukić, Pajić, Vasiljević, Lazarević (od 46. Ristanović (od 87. Jevtić)), Trifković, Stevanović (od 75. Simić), Ivanović, Krezović

Trener: Dalibor Krezović

Igrač utakmice: Dalibor Krezović (Budućnost)

 

 


Proleter 5 : 0 Romanija
Mladost (Gacko) 2 : 0 Guber
Budućnost 1 : 0 Bratstvo
Velež 2 : 0 Drina HE
Ilićka 01 2 : 1 Vlasenica
Famos 5 : 0 Stakorina
Milići 1 : 0 Jedinstvo
Glasinac 2011 0 : 0 Mladost (Rogatica)
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Budućnost 18 13 0 5 39
2 Famos 18 9 5 4 32
3 Drina HE 18 9 3 6 30
4 Glasinac 2011 18 9 3 6 30
5 Milići 18 9 1 8 28
6 Guber 18 8 3 7 27
7 Ilićka 01 18 8 3 7 27
8 Vlasenica 18 8 2 8 26
9 Jedinstvo 18 8 2 8 26
10 Velež 18 7 3 8 24
11 Mladost (Rogatica) 18 6 4 8 22
12 Mladost (Gacko) 18 6 4 8 22
13 Bratstvo 18 7 1 10 22
14 Romanija 18 6 3 9 21
15 Stakorina 18 4 6 8 18
16 Proleter 18 5 1 12 16