XS
SM
MD
LG

Tijana Bošković sa tribina bodrila sestru Dajanu i odbojkašice BiH u istorijskom plasmanu na EP

Foto: A. Đulović

Najbolja odbojkašica svijeta Tijana Bošković, koja igra za reprezentaciju Srbije, večeras je u zeničkoj Areni sa tribina pratila kvalifikacioni meč Bosne i Hercegovine protiv selekcije Letonije. Pored podrške reprezentaciji u utakmici u kojoj je izboren istorijski prvi plasman na Evropsko prvenstvo, Tijana je svakako najviše bodrila svoju sestru Dajanu koja nastupa za Bosnu i Hercegovinu

Publika u Zenici aplauzom je pozdravila mlađu sestru Bošković, koja je po završetku utakmice sišla na teren i među prvima čestitala bh. odbojkašicama na velikom uspjehu. Tom prilikom, organizatori turnira ukazali su joj čast i da dodjeli nagradu najboljoj igračici.  Bilo bi zaista jako specifična situacija da je ovu nagradu osvojila Dajana Bošković, ali ona je ipak pripala sjajnoj kapitenki bh. tima Edini Begić.

Pred odbojkašicama BiH sutra je još meč protiv Slovenije, koji ipak neće imati odlučujući karakter za plasman na Evro kako se to očekivalo, ali će bh. djevojke svakako pokušati doći do pobjede i na najbolji mogući način okončati ove kvalifikacije.