XS
SM
MD
LG

Leotar učestvovao na ''Borac kupu 2021''

VK Leotar, Trebinje

Proteklog vikenda u Banjaluci ( 02. i 03.10.2021. godine ) održan je V međunarodni vaterpolo turnir Borac kup.  Učešće je uzelo 8 ekipa iz Srbije, Hrvatske, Federacije Bosne i Hercegovine i Republike Srpske.

Ekipa Plivačkog vaterpolo kluba „ Leotar “, zauzela je sedmo mjesto upisavsi četiri poraza i jednu pobjedu.

Pobjednik V izdanja Borac Kupa je ekipa VK Becej, koja je u finalu savladala ekipu VK Mladost iz Panceva rezultatom (18-4) dok je u meču za treće mjesto bolja bila ekipa VK Vračara iz Beograda koja je nakon peteraca slavila nad domaćinom Borcem   (10-10) 3-1.

U Prvom kolu naši momci su igrali meč protiv VK Borac iz Banja Luke gdje je rezultat bio 12:9 za domaćina. U drugom kolu slavio je VK Invictum iz Sarajeva 14:4, a  u trećem kolu VK Leotar je igrao protiv VK Vracara iz Beograda, a rezultat je bio 7:14 za Vracar.

Nakon grupne faze igralo se doigravanje od 4-8 mjesta protiv Vukovara gdje su nasi momci imali egal do poluvremena, ali im je ponestalo snage i iskustva da preokrenu meč u svoju kprist. Rezultat je na kraju bio 13:8, a u poslednjoj utakmici u borbi za sedmo mjesto PVK Leotar je uspio da dođe do svoje pobjede nad Borcem iz Banja Luke rezultatom 10:3 i tako upise svoju prvu pobjedu na turniru.

Za ekipu Plivačkog vaterpolo kluba „ Leotar “ nastupali su : Miroslav Batinić, Vladimir Grgurević ( 7 ), Nikola Vujović ( 2 ), Miljan Milidragović ( 4 ), Filip Jokanovic ( 2 ), Gojko Jankovic ( 13 ), Filip Čolović ( 1 ), Vuk Varaga ( 9 ).Trener Nikola Lješković.

VK Leotar, Trebinje