XS
SM
MD
LG

Udruženje sportskih novinara Bosne i Hercegovine ne postoji, a neki se lažno predstavljaju

Vidimo, ovih dana se povodom incidenta u Trebinju, te saopštenja mostarskog Zrinjskog, u koje su naveli da su novinari selektivno izvještavali o tome, oglasilo se neko Udruženje sportskih novinara Bosne i Hercegovine.

Ono što mnogim sportskim novinarima, a naročito novinarima iz Republike Srpske nije jasno, je ko čini to možemo slobodno reći takozvano Udruženje sportskih novinara Bosne i Hercegovine? Moglo bi ono biti Udruženje sportskih novinara Federacije Bosne i Hercegovine i nemamo ništa protiv toga.

Dejtonska Bosna i Hercegovina nikada nije imala Udruženje sportskih novinara.

Posebno maliciozno zvuči prozivanje Komiteta za medije Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine i traženje da ih Komitet zaštiti od klubova nezadovljnih njihovim pisanjem.

Pa nije Komitet policija da nekoga štiti. Uvijek je bilo nezadovoljnih radom novinara i biće ih i u narednom periodu. Radite iskreno i pošteno, pa vas niko neće prozivati!!! Znaju u klubovima za vaš selektivni pristup.

Očito da u ovom takozvanom Udruženju sportskih novinara nemaju preča posla, pa eto udarila i na Komitet za medije, a smeta im što su članovi Komiteta za medije i putnici sa bh reprezentacijom. Šta tu ima da bude sporno? Pa ne idu kao predstavnici svojih redakcija , mada je normalno da kada su već na licu mjesta, urade i poslove za svoje redakcije, ali i da pomognu, ako treba oko informisanja iz tabora reprezentacije.

Kada su pojedinci iz takozvanog Udruženja novinara BiH putovali u prethodnim sazivima FS BiH, to im nije bilo čudno.

Nije ih ni sramota da na raznorazna okupljanja sportskih novinara u Evropi putuju lažno se prestavljajući kao predstavnici Bosne i Hercegovine, a praktično su iz Federacije BiH. To je po njima normalno, a nije normalno da neko iz Komiteta za medije bude uz reprezentaciju…

Navikli smo mi već na dvostruke aršine takozvanih članova Udruženja sportskih novinara Bosne i Hercegovine, ali vas molimo da nam javite koliko imate članova i kada ste formirani i ko je ispred novinara sportskih Republike Srpske bio prisutan vašem osnivanju.

Dok čekamo vaš odgovor, napisaćemo vam mi. Nikad i niko!!!