XS
SM
MD
LG

TO Jahorina Zvijezda turizma Bosne i Hercegovine

Turistička organizacija Grada Istočno Sarajevo osvojila je nagradu "Zvijezda turizma Bosne i Hercegovine" za 2021. godinu

"Zvijezda turizma Bosne i Hercegovine” je nagrada koju Privredna komora Federacije BiH u saradnji sa Privrednom komorom Republike Srpske i uz podršku projekta USAID-a, dodjeljuje za izvrsnost u industriji turizma u Bosni i Hercegovini.

Nagrade su dodjeljivane u 10 kategorija, a u kategoriji "TURISTIČKA ORGANIZACIJA" u top tri nominovane su City Deal Fly Sarajevo, Turistička organizacija Grada Trebinje i Turistička organizacija Grada Istočno Sarajevo.

"Ova prestižna nagrada je dodatni podstrek za dalji rad na unapređenju turističke ponude Grada Istočno Sarajevo. Hvala svima koji su doprinijeli da osvojimo ovu nagradu. To je potvrda ispravnog rada i strateškog ulaganja u razvoj turizma na području Grada", izjavio je direktor Turističke organizacije Grada Istočno Sarajevo Igor Ikonić.

Nagrade u turizmu jačaju ugled i prepoznatljivost brenda na lokalnom i internacionalnom nivou, jačaju povjerenje partnera, motivišu na dodatni rad, privlače talente i kvalitetnu radnu snagu te otvaraju mogućnosti umrežavanja i novih partnerstava.

Komisija za izbor ZVIJEZDE TURIZMA BIH sastavljena je od stručnjaka iz privrednih komora Federacije BiH, Republike Srpske i akademske zajednice, a vodilo se računa o kriterijima: odnos cijene i kvaliteta, primjena najnovijih standarda u turizmu, spoj modernih i tradicionalnih elemenata ponude, kvalitet primjene elemenata integrisane markentiške komunikacije…