XS
SM
MD
LG

Vučić: U Sarajevu se desio napad na Srbe!

Aleksandar Vučić, predsjednik Srbije

Aleksandar Vučić, predsjednik Srbije, gostuje večeras na beogradskoj televiziji “Hepi” u kultnoj emisiji “Ćirilica” autora i voditelja Milomira Marića u kojoj se dotakao i napada na srpsku djecu i roditelje na Ilidži u Sarajevu na fudbalskom turniru.

 


-Kaže, oni su pogrešili pošto su mislili da umesto Zvezdara piše Zvezda. Ili kao videli su Legijinu ružu, kakva crna ruža navijači Zvezdare su popularne "Bulke". Napadnuti su samo zato što su Srbi. I deca i njihovi roditelji. I svi to znaju, ali to ne sme da se kaže. To "nije dobro" da se kaže. Da je bilo obrnuto, sve bi bilo drugačije. Za njih je problem da izgovore ime srpskog naroda, da kažu "Srbi". Prosto, to postoji u nekoliko zemalja u okruženju jer žele Srbiju poniženu, na kolenima i nikakvu drugačiju – rekao je Vučić, a potom dodao:
-Počeli su svašta da izmišljaju. Lagali su da sam Šešelju nosio pivo, a on ne pije pivo. Lažu. Zatim, vikali da sam pucao s brda iz snajpera po Sarajevu, pa onda su rekli nije snajper jeste puška, a ja nosio kišobran. Bošnjacima odgovara ovakva politika, oni vide šta mi radimo. Stanje s Bošnjacima u Srbiji je drugačije jer znaju koliko ulažemo u Novi Pazar, Sjenicu… Borio sam se zato za opstanak ljudi dole, za mir i stabilnost. Stotine i hiljade tekstova objavljeni su u Zagrebu protiv mene, a naše je da umirimo odnose, to je važno za region. Važno je da to radimo sa Albancima, sa Bošnjacima. Ja mogu da se nadam da je to moguće, a da li sam optimista, nisam. Ako kažete da Srbi ne mogu da gone oni koji su ubijali decu na Petrovačkoj cesti ili da ne smemo da govorimo o "Oluji" kao o etničkom čišćenju, a šta da kažem? Da govorimo o tome da smo mi genocidni narod? Ne ruše oni mene zato što imam debele usne ili zato što su izmislili da sam bio snajperista, već zato što Srbija napreduje.
Nekoliko dana prije napada na djecu i roditelje u Sarajevu su izbušene sve gume na nekoliko automobila sa registarskim oznakama iz Srbije!
Slučajno ili ne?!