XS
SM
MD
LG

Jahorina čvrsto drži prvo mjesto, Tango slomljen u drugom poluvremenu

Futsaleri Jahorine su u 9. kolu Druge lige Republike Srpske grupa "Jug" savladali Tango u Istočnom Sarajevu 6:2.

Bila je ovo možda i ključna utakmica Jahorine za ovjeru prvog mjesta u grupi "jug". Iako je pred utakmicu bilo dosta negativne i nalelektrisane atmosfere, uglavnom zbog turnira koji su se u prethodnom periodu igrali, a gdje su ove dvije ekipe odmjeravale snage, ovaj put sve je proteklo u mirnoj, prijateljskoj, atmosferi, a Jahorina slavi zasluženu pobjedu koja je ostavlja na šest koraka od trebinjskog Akademca, pet kola prije kraja. S obzirom na to da imaju obje pobjede u međusobnom duelu protiv Trebinjaca, to praktično znači da su potrebna tri kiksa u pet utakmica, što i nije previše realno za očekivati.

Prvo poluvrijeme donijelo je jednu mirnu utakmicu. Otvorila ga je pogotkom Jahorina kada je Nebojša Ćorović iskoristio grešku domaćih, izašao sam na Trifkovića i savladao ga. Činilo se da ćemo prisustvovati većim uzbuđenjima, ali prvih dvadeset minuta to nije donijelo. Tango je pokušao da igra, da drži loptu, ali to nije bilo konkretno. I Jahorina se dobro branila, ali prije svega anemičnost u napadu Tanga dovela je da ne mogu ozbiljnije priprijetiti. Ipak, u 15. minuti na semaforu je 1:1. Ermin Salčin iz popravnog udarca pogađa za radost domaćih.

U drugom poluvremenu na terenu je postojala samo Jahorina. Ivica Marić ostaje nedopustivo sam na prekidu i u 22. minuti donosi novo slavlje Jahorini, kojeg nedugo nakon toga poslije jako lijepe akcije iz tranzicije duplira Miloš Košarac. 

Imao je Tango svoje šamnse, ali dva promašena zicera Nemanje Pušare i Jasmina Ligate na aktivnom rezultatu koštala su skupo domaće. Na sve to, u 27. minuti nedostaje komunikacije Jasmina Ligate i Ivana Trifkovića, pa "devetka" Tanga gotovo sa centra postiže autogol za 1:4.

Kada je u 28. minuti Miloš Košarac još jednom pobjegao odbrani Tanga bilo je jasno da trijumf ide na Pale, a Nebojša Ćorović ga je drugim golom ovjerio. Do kraja utakmice Tango na "višak" daje samo utješni gol za konačnih 2:6. Mogli su i još jedan sa deset metara, ali udarac Nemanje Pušare brani danas jako dobri Milenko Ristivojević na golu Jahorine.

Uz prijateljsku atmosferu na samom terenu, vrijedi pomenuti i veoma dobro suđenje sudijskog para Darko Vukojević - Dejan Lazić iz Doboja, kakvo i ne srećemo često na drugoligaškim futsal terenima.

KMF TANGO - KMF JAHORINA 2:6 (1:1)
SRC "Slavija", Istočno Sarajevo
Gledalaca: 100
Sudije: Darko Vukojević i Dejan Đ Lazić (oba Doboj)
Strijelci: 0:1 Ćorović 2, 1:1 Salčin 15, 1:2 Marić 22, 1:3 Košarac 23, 1:4 Ligata 27ag, 1:5 Košarac 32, 2:6 Trifković 37
Žuti kartoni: Ramić, Popovac, Pušara (Tango), Simović, Marić (Jahorina)

TANGO: Trifković, Ramić, Salčin, Popovac, Purković, Kenjić, Čampara, Milošević, Radulović, Ligata, Pušara, Pandža, Lindov, Kovačević 

JAHORINA: Ristivojević, Marić, Košarac, Ćorović, Cicović, Baričanin, Simović, Lukić, Vuksanović, Tešanović, Trobok, Čavarkapa, Pandurević

 


Medi. fakultet 7 : 6 Radnički
Tango 8 : 5 Ljubinje
Akademac 6 : 4 Kalinovik
Glasinac 4 : 2 Jahorina
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Jahorina 14 11 1 2 34
2 Tango 14 10 1 3 31
3 Akademac 14 10 0 4 30
4 Glasinac 14 6 2 6 20
5 Kalinovik 14 6 1 7 19
6 Medi. fakultet 14 5 2 7 17
7 Radnički 14 3 0 11 9
8 Ljubinje 14 1 1 12 4