XS
SM
MD
LG

U Novom naselju novajlije se još uigravaju

Detalj sa treninga - foto: instagram.com/fkmladostgat

Mladost GAT se vratila sa uspešnih priprema u Antaliji. Na raspolaganju su imali izvaredne uslove za rad i odigrali četiri kontrolne utakmice sa Hirošimom, Pahkatarom, Slaskom i Segedinom.

U Novom naselju prelazni rok je protekao u velikom prometu igrača. Čak 15 je otišlo i stiglo 11, koji bi trebalo da popune nastalu prazninu i pojačaju konkurenciju u timu. Crveno-beli prugasti dres poneli su: Grabež, Bjeloš, Gej, Hakman, Milić, Janković, Ćosić, Dal Belo, Savić, Mituljikić(pozajmica iz C. Zvezde), Marković. Klub su napustili: Mijić, Sekulić, Savković, Kovačević, Milovanović, Marušić, Katanić, Stanković, Maričić, Dražić, Dimitrov, Popović, Slijepčević

Trener Ljubomir Ristovski kaže da je ekipa dobro radila i spremno očekuju nastavak prvenstva.

- Obavljena je velika rekonstrukcija tima, otišlo je čak 15 igrača, došlo 11 novajlija. Rukovodstvo kluba nije bilo zadovoljno rezultatima i hteli su da oslobode prostor za nove igrače. Velike rokade uvek su teže za trenera po pitanju spremnosti i uigravanja ekipe. Novajlije su u fazi uigravanja, još nisu potpuno spremni, vidi se da poseduju kvalitet, ali će morati još da rade kako bi bili spremni za nastavak prvenstva - napominje Ristovski i u osvrtu na nedeljni duel sa Javor Matisom iznosi svoje impresije.

- Prve utakmice su uvek neizvesne, ekipe izlaze iz priprema i velika su nepoznanica. Biće to okršaj dva tima koji se bore za opstanak. Pratili smo Ivanjičane tokom priprema, vidi se da su i oni dosta menjali. Biće to teška utakmica, bodovi su neophodni i nama i njima. Ne može se očekivati lepršava i dopadljiva igra dva rivala kojima gori pod nogama i sve će biti stavljeno u funkciju rezultata - jasan je poznati stručnjak, i kaže da još nije otklonio izvesne nedoumice po pitanju sastava, tako da će naredna tri treninga dati odgovor.