XS
SM
MD
LG

Banjaluka spremna za „Omladinsku zlatnu rukavicu“

FOTO: BSS

Sport viteštva, samokontrole, hrabrih, boks kao veština koja neprestano deli lekcije života uvek je u modi i sportsko bojno polje u kome se mladi dokazuju i trasiraju put ka naslovu šampiona. „Omladinska zlatna rukavica“, tradicionalni boks turnir upravo je mesto na kome se kale i izdvajaju mlado asovi koji obećavaju blistavu budućnost na seniorskoj i profi sceni.

 

Smotra mladih snaga boksa kako sa reginalne tako i svetske scene očekuje nas od 24. do 26. februara 2023. u Banja Luci. U organizaciji Bokserskog saveza Republike Srpske, Bokserskog kluba Slavija iz Banjaluke, uz podršku Bokserskog saveza Srbije u dvorani „Cenrat“ boriće se mladi pregaoci plemenite veštine za prestižni šampionski pehar namenjen osvajaču „Omladinske zlatne rukavice“.

U gradu evropskog šampiona Marijana Beneša, olimpijskog šampiona Antona Josipovića, gradu koji je uvek gajio posebnu emociju prema boksu i njenim akterima gledaćemo u magičnom četverouglu omladnike i omladince koji ćine okosnice mladih reprezentacija i budućnost boksa u zemljama iz kojih dolaze.

Očekuje se izuzetno jak turnir koji će obilovati kvalitetnim mečevima i žestokom konkurencijom, posebno jer većina takmičara će u Banjaluku stići sa priprema za sezonu koja je u povoju. Turnir u Banja Luci za srpske reprezentativce će biti ujedno i izborni za Evropsko omladinsko prvenstvo koje je na programu krajem aprila u Jermeniji. Pre odlaska na šampionat Starog kontinenta imaćemo još jednu proveru forme u Budvi, na takmičenju Jadranski biser koji će po selekcijama koje su prijavljene na ovo takmičenje, biti nezvanično prvenstvo sveta u malom, jer ćemo na delu videti i najjače škole boksa, Kubance i Ruse. Naši momci vredno rade, svakodnevno su u salama, posvećeni su zadatku koji je ispred njih postavljen i verujem da ćemo se sa svih takmičenja koja sam naveo doneti medalje Srbiji“ – rekao je selektor muške omladinske reprezentacije Srbije Nebojša Čurović.

Na spisku selektora Čurovića za „Omladnisku zlatnu rukavicu“ u Banjaluci nalaze se: Hristofer Dimitrov, Dženis Vanić, Vukašin Marković, Srđan Teofilović, Srđn Tomić, Filip Džida, Luka Mihajlović, Strahinja Mošarinski, Vladimir Beriša, Nikola Cvetković, Dimitrije Andrejević, Adam Krstović, Marko Pižurica.

Svi mečevi „Omladinske zlatne rukavice“ Banjaluka 2023. biće prenošeni uživo na TV Arena Fight.