XS
SM
MD
LG

Izviđač i domaćin Sloga pobjednici Međunarodnog turnira "Mika 2023"

Protekla tri dana u Prnjavoru je odigran 9. Međunarodni rukometni turnir u čast rukometne legende Miroslava Mike Mikerevića, koji je okupio 19 ekipa iz svih krajeva Bosne i Hercegovine, ali i ekipe iz Mađarske i Hrvatske.

 Nakon velikih borbi u grupnoj fazi koje su vođene prva dva dana turnira, juče su odigrane polufinalne, finalne i utakmice za plasman. 

Najuspešnije ekipe bile su RK Izviđač Ljubuški i RK Sloga Prnjavor, koje su pobjednici turnira u svojim kategorijama. 

Domaća ekipa Sloge jedina je ostvarila svih šest pobjeda na turniru i tako došla do zlatne medalje u kategoriji pionira, dječaka rođenih 2010/11. godine. Drugo mjesto zauzela je ekipa RK Vinkovci, dok je bronzanu medalju u ovoj kategoriji osvojila ekipa Izviđač iz Ljubuškog. Bez medalje u kategoriji pionira ostala je ekipa RK Cepelin iz Cazina, koja je zauzela 4. mjesto. 

Najbolji igrač turnira u ovoj kategoriji je Dario Kovač iz domaće ekipe, najbolji strijelac turnira Lovro Milanović iz Vinkovacq, a za najboljeg golmana proglašen je Nikola Debeljak iz prnjavorske Sloge.

RK Sloga Prnjavor

U kategoriji kadeta slavila je ekipa RK Izviđač 2 iz Ljubuškog, dok je drugo mjesto zauzela ekipa RK Cepelin Cazin, a bronzanu medalju je osvojila ekipa RK Izviđač 1. U ovoj kategoriji, bez medalje je ostala mađarska ekipa FOT SE Jakab Kézisuli, kojoj je pripalo 4. mjesto. U kategoriji kadeta najbolji igrač turnira je Stipe Boras iz ekipe Izviđača, najbolji strijelac Ismar Dervišević iz ekipe RK Cepelin, dok je najbolji golman Ivan Barišić iz ekipe Izviđač Ljubuški.

RK Izviđač Ljubuški

Za tri dana trajanja turnira, odigrano je 46 utakmica, a Prnjavor je posjetilo preko 300 mladih rukometaša, trenera i roditelja.

Turnir je otvorio načelnik opštine, zajedno sa porodicom Mikerević, koji su ujedno i uručili nagrade najboljim ekipama i pojedincima zajedno sa predsjednikom RK Sloga Prnjavor Vladom Šljivićem. 

Iduće godine RK Sloga će organizovati jubilarni 10. Međunarodni rukometni turnir "Mika 2024" Prnjavor, gdje su već neke ekipe najavile dolazak i učešće.