XS
SM
MD
LG

Pirova pobjeda Akademca, juniori Jahorine idu dalje u Kupu Republike Srpske

KMF Jahorina

Juniori KMF Jahorina sa Pala plasirali su se u četvrtfinale Kupa Republike Srpske za juniore.

Paljani su poraženi u revanš meču u Trebinju od Akademca 5:4, ali s obzirom na to da su u prvom meču sa ubjedljivih 7:0 slavili na Palama mladi tim Jahorine nastavlja takmičenje u premijernom izdanju Kupa Republike Srpske za juniore.

Dobro je krenulo i u Trebinju za tim sa Pala, poveli su 2:0 u sedmoj minuti utakmice poslije golova Nemanje Čvora i Milana Troboka. Uzvratio je Akademac autogolom Nikole Marića i pogotkom Vedrana Milutinovića, te u 16. minuti imaju 2:2, ali pred sami odlazak na pauzu Nemanja Čvoro drugim golom donosi prednost Jahorini. 

U nastavku susreta ipak preokret domaćih. Luka Bokić pogađa za izjednačenje, a prvo vodstvo Akademcu donosi Luka Petrović u 26. minuti utakmice. Dvije minute kasnije Strahinja Pekić je strijelac za 4:4, a pobjedu Akademcu u 31. minuti donosi Igor Miridinja.

Jahorina će u četvrtfinalu Kupa Republike Srpske igrati protiv Tanga.

FC AKADEMAC - KMF JAHORINA 5:4 (2:3)
Dvorana "Miloš Mrdić", Trebinje
Gledalaca. 50
Sudije: Slobodan Vukosav i Dejan Popović (oba Trebinje)
Strijelci: 0:1 Čvoro 6, 0:2 Trobok 7, 1:2 Milutinović 13, 2:2 Marić 16ag, 2:3 Čvoro 20, 3:3 Bokić 24, 4:3 Petrović 26, 4:4 Pekić 28, 5:4 Miridinja 31
Žuti kartoni: -

AKADEMAC: Stepanović, Petrović, Pejović, Bokić, Rundić, Dabović, Ćurić, Crnogorac, Drapić, Milutinović, Bašić, Miridinja, Petković

JAHORINA: Baričanin, Čvoro, Marić, Trobok, Pekić, Vukadin, Brčkalo, Koprivica, Matović, Komlenović