XS
SM
MD
LG

Ko je izbacio Ivanu Radović iz reprezentacije? Upravni odbor OSBiH nije!

Informacija da je Ivana Radović izbačena iz reprezentacije Bosne i Hercegovine, a koju su objavili neki mediji, jednostavno nije tačna. O njenom odstranjivanju niko se još nije izjašnjavao, a i izjava Adnana Talića generalnog sekretara Odbojkaškog saveza Bosne i Hercegovine nije u tačna.

On je izjavio da Ivana ubuduće neće biti pozivana u reprezentaciju Bosne i Hercegovine

To bi se moglo podvesti pod njegove želje ili očekivanja. Naime, samo selektor bh selekcije može reći da li će se Ivana naći na spisku reprezentacije za naredna takmičenja.

Ona prošle godine nije igrača Zlatnu ligu, a kažu u OS BiH da nije opravdala izostanak, što bi moglo da znači da će je selektor zbog toga izostaviti sa spiska, oslanjajući se na odbojkašice koje su nastupale u prošloj godini u dresu reprezentacije.

Generalni sekretar dakle na sebe preuzima ulogu selektora i iznosi podatak da su članice reprezentacije osudile njenu fotografiju sa šajkačom i kokardom, sa podignuta tri prista i porukom na ćirilici - Potomak vojvode Momčila Đujića.

Ivana je prije toga izjavila da su je podržale saigračice iz reprezentacije. Recimo da je ta fotografija objavljena na njenom privatnom Instagram profilu.

Sarajevski mediji su dakle potrčali da iznesu neistinu. Ivanu (još niko) nije izbacio iz reprezentacije, a da li će to se ne zna? Kontaktirali smo predstavnike Odbojkaškog saveza Republike Srpske i rekli su nam da je to pitanje selektora, da li će je pozvati ili neće, a nije pitanje za članove Upravnog odbora Odbojkaškog saveza Bosne i Hercegovine.

Ono što nas svakako začuđuje je potreba za stalnim voajerizmom sarajevskih medija na privatne profile (isključivo sportista iz Republike Srpske)  i pravljenje  skandala.

Ivaninu fotografiju su nazvali skandaloznom, što naravno od njih i ne začuđuje, a ostaje pitanje da li će se o ovome oglasiti i Ministarstvo sporta i omladine Vlade Republike Srpske, Ivanin klub Gacko, mediji Republike Srpske ili će po starom dobrom običaju sve prećutati i ostaviti Ivanu na vjetrometini. Sjetimo se da ovo nije prvi slučaj napada na sportiste zbog fotografija ili objava kojima su čestitali Dan Republike Srpske.