XS
SM
MD
LG

Naša pobjeda je čitalac koji nam vjeruje!

Komentar sa fejsbuka

Fudbalski klub Borac iz Banjaluke istrpio je, u subotu ujutro, još jedan zlobni i nedobronamjerni medijski napad, kreiran u dobro poznatim sarajevskim krugovima mržnje, koji su svojim, u prvom redu neprofesionalizmom, a možda i “debelim razlogom” podržali i pojedini mediji u Republici Srpskoj.

 


Zar je bilo teško otvoriti zvanični sajt UEFA i sa engleskog prevesti dvadesetak rečenica, te javnost obavijestiti istinito i korektno?
Fudbalski klub Borac kao simbol postanka i opstanka fudbala Republike Srpske izabran je za “strijeljanje” od strane “mitraljezaca” iz federalnog Sarajeva. Vrlo dobro dušmani znaju – kada ubiješ dušu ubio si i čovjeka. U ovom slučaju “smrt” Borca je ustvari rušenje Republike Srpske!

Znaju li to, možda, oni mediji u Republici Srpskoj, koji su prenijeli dobro konstruisanu i pakosnu dezinformaciju da je ona imala za cilj samo jedno – da našteti Borcu i fudbalu Republike Srpske, pa i samoj Republici Srpskoj?

U svemu, gospodo, treba biti dostojanstven i odmjeren, profesionalan i odgovoran. Svaka laž ima kratke noge, ali odjekuje kao bomba “krmača” i nanosi veliku štetu, a istina, iako je spora, uvijek je dostižna i pobijedi. Uz velike posljedice.

Novinarska etika nalaže da se objavljuju provjerene i tačne informacije, ali sinhronizovani rad “udruženih sarajevskih medija” sa jasnim ciljevima omalovažavanja i uništavanja Borca i Republike Srpske dobio je uporište i kod “moralnih” portala u Republici Srpskoj, koji su jedva dočekali da “kupe” čitaoce lažnim senzacionalizmom. Zar je dobijanje nekoliko stotina “klikova” “na tuđoj muci” važnije i preče od rejtinga izgradnje povjerenja elektronskog medija kod čitalaca?

Naš portal je bio i ostao u službi istine i pravde, tačne i provjerene informacije. To je osnovni novinarski zadatak i načelo kojeg se strogo držimo, bez obzira na cijenu koju plaćamo u “valuti klikova”, ali i pakosno-ljubomornih komentara zlobnika koji od mržnje ne mogu razumno da rasuđuju.
Fudbalski klub Borac je preživio i Kraljevinu Jugoslaviju i Titovu Jugoslaviju i skraćenu SR Jugoslaviju, preživjeće i ovu nakaradnu Bosnu i Hercegovinu u kojoj mu je najveći grijeh taj što dolazi iz Republike Srpske. I što se popeo na vrh fudbala, ispred Željezničara i Sarajeva koji su godinama “krojili” Premijer ligu BiH, “mlatili” kako su stigli, zahvaljujući Vici Zeljkoviću, sestriću Milorada Dodika, koji je iz baze zvane Borac postao i predsjednik fudbalskih saveza Republike Srpske i BiH.

FK Borac

 

U toj i takvoj ligi “po mjerilima” Željezničara i Sarajeva Borac je godinama omalovažavan, poništavan, ponižavan i urnisan, ali je preživio i izborio se sa silom i nepravdom. Danas kada ima istorijsku šansu da prvi put u svojoj 97 godina dugoj istoriji četvrti put uzastopno izađe u Evropu u Sarajevu mu je ponovo stavljena meta, a za “dobrovoljnim” streljačkim vodom se traga u Banjaluci!?
I na kraju gospodo novinari, “profesionalci” i ekskluzivisti, postoji li kod vas bilo kakvo izvinjenje za sve ono što ste uradili u subotu ujutro? Je li toliko teško priznati laž i pogledati istini u oči? 

Neznanje je jako opasna stvar, ali još opasnija od njega je zlobna namjera!
Nećemo ni da zamislimo kako bi mediji u Banjaluci i Bijeljini, pa i oni “državni”, reagovali i kako bi se ponašali, kada bi u Sarajevu konstruisali vijest da je ukinuta Republika Srpska?!

Medijski prostor u Republici Srpskoj i BiH je dobro uzurpiran uz monopolističko ponašanje pojedinaca i određenih grupacija. Pokazao je to, na najbolji način, slučaj “Borčevog izbacivanja iz Evrope od strane UEFA”.

Demokratija!

Jašta je… 

Izvinite gospodo što smo prvi raskrinkali nedobronamjernost organizovanog i neargumentovanog ataka na FK Borac začetog u federalnom Sarajevu, a zdušno podržanog u Banjaluci.

Sportdc ostaje u službi sporta, sportista, istine i pravde… Za nas je svetinja tačna i provjerena informacija. Naša pobjeda je čitalac koji nam vjeruje!