XS
SM
MD
LG

Završena druga po redu DiplomatSki trka slaloma na Jahorini

Na stazi Poljice danas je završena druga trka slaloma pod nazivom “DiplomatSki”, u organizaciji Olimpijskog centra Jahorina i Ambasade Republike Slovenije u Bosni i Hercegovini. Startu fantastične trke slaloma prethodio je pozdravni govor koji su održali direktor Olimpijskog centra Jahorina, gospodin Dejan Ljevnaić, i ambasador Republike Slovenije, njegova Ekselencija, gospodin Damijan Sedar, inicijatori i realizatori, sada već, tradicionalne trke predstavnika međunarodnih institiucija u Bosni i Hercegovini.


Jedan od učesnika današnje trke bio je upravo njegova Ekselencija, ambasador Damijan Serdar, koji je na konferenciji za meidje izrazio veliko zadovoljstvo zbog uspješne realizacije još jednog zajedničkog projekta Ambasade i Olimpijskog centra Jahorina: “DiplomatSKi veleslalomsko takmičenje već drugi put organizuje Ambasada Republike Slovenije u Bosni i Hercegovini zajedno sa Olimpijskim centrom Jahorina. Zbog velikog broja zainteresovanih i odličnog iskustva, ove godine je broj učesnika na ovom događaju mnogo veći. Neki od rezidentnih ambasadora u Bosni i Hercegovini tvrde da je DiplomatSKI 2022 bio jedan od najboljih događaja u okviru diplomatskog kora posljednjih godina, što je nama velik kompliment i istovremeno obaveza, koja proizilazi iz činjenice, da se od nas očekuje skijaška utrka na istom nivou povodom 40. godišnjice ZOI'84 u godini 2024. Naredne godine pored diplomatskog kora i poznatih poduzetnika očekujemo i dolazak poznatih imena iz skijaškog olimpijskog vremena, kao što su Bojan Križaj i Jure Franko. Ambasadi Republike Slovenije u Bosni i Hercegovini je izuzetna čast odlična saradnja sa Olimpijskim centrom Jahorina.”


Trka koja je brojala čak 60 takmičara započela je tačno u 15 časova, i uspješno se završila pred početak konferencije za medije, na kojoj je, za prisutne medije, govorio direktor Olimpijskog centra Jahorina, gospodin Dejan Ljevnaić:

 „Razlog našeg današnjeg okupljanja na stazi Poljice jeste druga po redu DiplomatSki trka slaloma koja je prošle godine na ovom mestu okupila 33 takmičara iz reda predstavnika ambasada i međunarodnih organizacija, iz čak 13 zemalja. Nakon prošlogodišnje i više nego uspešne realizacije trke Ambasadora, Ambasada Republike Slovenije u Bosni i Hercegovini i Olimpijski centar Jahorina odlučili su da nastave izvanrednu saradnju i realizuju još jednu trku. Tačno godinu dana nakon prve održane trke sa nama se danas nalazi duplo veći broj takmičara nego lani, što nas, moram priznati, nakon prošlogodišnjeg sjajnog iskustva, nije iznenadilo. Ideja o ponovnoj realizaciji ovog događaja naišla je na sjajan odziv te smo tako ove godine ugostili čak 60 takmičara, od čega 18 ambasadora i 42 takmičara ispred ambasada, evropskih delegacija, organizacija EUFOR i NATO. Trka slaloma završena je uspešno, a sada nas sve očekuje fantastična zabava u Olimpijskom baru uz DJ-a i odličnu hranu“, i dodao: „Dobar glas daleko se čuje, a glas koji smo mi prošle godine, u odličnoj saradnji sa Ambasadom Slovenije, poslali javnosti, čuo se još dalje. Zbog toga danas primamo zaista divne komplimente na račun ideje, organizacije, ali i gostoprimstva, po kojem smo nadaleko poznati. Iskoristio bih priliku da se posebno zahvalim ambasadoru Slovenije, njegovoj Ekselenciji, gospodinu Damijanu Serdaru, sa kojim je, prilikom organizacije današnjeg događaja, bilo zaista zadovoljstvo sarađivati. Siguran sam da ćemo tradiciju održavanja ove trke održati i u godinama pred nama.”
 
Nakon uspješno završene trke slaloma, svi učesnici ovog događaja sportskog karaktera pridružili su se ceremoniji dodjele nagrada, koja se, uz organizovanu žurku i zajednički, tradicionalni, ručak za iste, održala u Olimpijskom baru, na vrhu staze Poljice.


Izuzetnu zahvalnost u realizaciji organizatori su izrazili su prema sponzorima ovog događaja, a to su kompanije: Gorenje, Elan, NLB, Coloseum Club, Alpina, Triglav, Mibo komunikacije, Zelene doline, Mikrografija, Trisarinn, Perutnina Ptuj, Intereupropa RTC, te Petrol.

Ostali fotosi: