XS
SM
MD
LG

Saradnja Jahorine i rumunskog skijališta

Danas, 11. marta, u Ruskom domu na Jahorini, potpisan je Sporazum o saradnji između Olimpijskog centra Jahorina i rumunskog skijaškog centra „Sinaia“, kojim spajaju svoje skijaše, korisnike sezonskih skijaških karata.

Potpisivanje pomenutog Sporazuma prethodilo je konferenciji za medije, na kojoj govorili su direktor Olimpijskog centra Jahorina, Dejan Ljevnaić, gradonačelnik Grada Sinaia, kojem pripada i istoimeno skijalište u Rumuniji, Vlad Oprea i Njegova Ekselencija ambasador Bosne i Hercegovine u Rumuniji, Siniša Ćeranić, a kojem su, takođe, prisustvovali uvaženi članovi rumunske delegacije i izvršni direktori Društva.

O detaljima, značaju, ali i samim pogodnostima Sporazuma prvi na konferenciji govorio je upravo direktor Olimpijskog centra Jahorina, Dejan Ljevnaić:

„Zajednički potpisujemo Ugovor koji omogućava vlasnicima sezonskih ski karata skijališta „Sinaia“ i vlasnicima sezonskih ski karata kupljenih za Olimpijski Centar Jahorina, vaučer koji im daje pravo na izdavanje karte za tri uzastopna dana besplatnog skijanja. Sa nama se danas nalazi i Njegova Ekselencija ambasador Bosne i Hercegovine u Rumuniji, gospodin Slaviša Ćeranić, sa kojim smo pre samo 4 meseca realizovali odličan projekat promocije tekuće zimske sezone na Jahorini. Moram da istaknem da je pomenuta, i više nego uspešna promocija otvorila vrata saradnji čiji Sporazum danas, na obostrano zadovoljstvo, potpisujemo.”

On je dodao:

“Beležimo sve češću posetu rumunskih skijaša na našoj planini, a projektom kao što je ovaj značajno ćemo taj broj povećati, naročito ukoliko uzmemo u obzir da skijalište „Sinaia“ tokom godine poseti okvirno 800.000 turista. Poslaćemo i veliki broj naših skijaša na, do sada, njima nepoznato skijalište, koje zaista vredi posetiti, a koje će turistima, uspostavljanjem čarter leta iz Sarajeva do Bukurešta u budućnosti, biti mnogo dostupnije.“

Photo credit: @marishka_nisic_