XS
SM
MD
LG

Trka “Beograd - Banjaluka” karta za Pariz

Bodove za Olimpijske igre u Parizu juriće biciklisti iz svih krajeva svijeta na 17. izdanju biciklističke trke “Beograd – Banjaluka” koje se održava od 19. do 22. aprila.

Najkvalitetnija trka u region i ove godine je u UCI kalendaru, a biciklisti koji budu najbolji biće na korak bliže Parizu.

- Da bismo sačuvali status iz godine u godinu moramo da se potvrđujemo kao dobri organizatori. Svjetska biciklistička unija postavila je jasne uslove, a mi ih ispunjavamo zahvaljujući timu ljudi koji već danonoćno radi na pripremi 17. izdanja. Osim toga, iza nas su čvrsto stale Republika Srpska i Srbija, kao i gradovi domaćini. Svima koji nas podržavaju dugujemo veliku zahvalnost, a siguran sam da će biti zadovoljni urađenim poslom - rekao je direktor trke Vladimir Kuvalja.

Lista ekipa je već zatvorena. Prijavljeno je čak 36 timova sa četiri kontinenta, a organizatori će u narednih nekoliko dana odrediti kojih 25 će učestvovati. Na startu se može pojaviti upravo toliko timova odnosno maksimalno 175 biciklista.

Trka će i ove godine imati četiri etape. Prvog dana, 19. aprila karavan kreće iz Beograda i preko Obrenovca stiže na cilj u Bijeljinu. Dan kasnije, na programu je najteža dionica od Bijeljine do Vlasenice, a onda se karavan seli u Doboj, odakle će početi etapa do Prijedora.

Posljednjeg dana, 22. aprila, biciklisti će po prvi put krenuti iz Novog Grada, a preko Kostajnice, Kozarske Dubice, Gradiške i Laktaša stići u Banjaluku.