XS
SM
MD
LG

Pripadnik Oružanih snaga Bosne i Hercegovine trči za Miloša

Srđan Sredojević je več učestvovao na brojnim trkama

Pripadnik Oružanih snaga Bosne i Hercegovine, Srđan Sredojević, odlučio je da proljećne trke na kojima će nastupiti posveti svom sugrađaninu Milošu Božoviću kojem je neophodna pomoć za liječenje.

Sredojević, veliki humanitarac koji iza sebe ima veći broj humanitarnih akcija, a istovremeno i završene izuzetno zahtjevne vojne trke, poput Cambrian patrol u Velsu, nedavno je trčao Splitski maraton, a sada je pred njim "Trebinje vertikal", izuzetno zahtjevna trka.

Radi se o trci u Trebinju u kojoj se kreće od čuvenog Arslanagića mosta i vertikalnim usponom se penje na Leotar. Sredojević će nastupiti narednog vikenda na njoj, a odlučio je i da njegovo trčanje ima humanitarni karakter, pa je organizovao "prodaju kilometara" za Miloša. Svi zainteresovani mogu mu se javiti na broj telefona 066 723 760. Njegov transakcijski račun je 551000-99999999-32 UniCredit Bank, uz svrhu uplate Pomoć za liječenje Miloša Božovića.

Trebinjski Vertikal kreće sa obale rijeke Trebišnjice (274m/nv), pored Perovića-Arslanagića mosta, a cilj trke ja na vrhu planine Leotar. (1228m/nv). Radi se o jednoj od disciplina u tzv. nebeskom trčanju – Vertikalni kilometar (Vertical Kilometer). Trke sa 1.000 metara ukupnog vertikalnog uspona preko različitog terena sa značajnim nagibom, ali koje ne prelaze dužinu od 5 kilometara uz dozvoljeno odstupanje od 5%. Dužina trebinjske uglavnom krševite staze je 5200m dok visinska razlika iznosi oko 960 metara.

 

Nedavno trčao Splitski maraton