XS
SM
MD
LG

Bijeljina odigrala za Miloša

U Bijeljini je u ponedeljak 20.3.2023. odigrana velika kumanitarna utakmica u sklopu akcije skupljanja pomoći za Miloša Božovića, mladog golmana Slavije iz Istočnog Sarajeva.

Iako je rezultat u ovakvim prilikama naravno u drugom planu, ipak moramo istaći da je oko 500 gledalaca, što je u današnjim prilikama rijetkost na našim stadionima, bilo itekako zadovoljno prikazanim od strane starih majstora fudbala, te je rezultat 2:2 prava slika dešavanja na terenu.

Briljirao je Branislav Krunić, strijelac oba gola za ‘Prijatelje’ kome se organizatori posebno zahvaljuju jer je pored silnih obaveza uspio stići na vrijeme i predstavljati i Hercegovinu i Banja Luku na terenu. Pored toga što je učešće uskratila nekoličina najavljenih fudbalera, mora se spomenuti da su za ‘Prijatelje’ kao stoperski par nastupila bivša dva reprezentativca, ali i legende Bijeljine i Bundes lige, Branimir Bajić i Faruk Hujdurović, da je vezu držao reprezentativac i internacionalac Branislav Krunić, a špic napada predvodio miljenik navijača Crvene Zvezde, Dragan Mićić.

U ekipi Bijeljine bila su dobro poznata i draga lica semberskoj publici, a strijelci su bili Krbanjević i Zelenović.

Sastavi ekipa: Zekini prijatelji – Maksimović, Hujdurović, Bajić, Kovačević, Balaban, Obadović, Mahalbašić, Krunić, Vasić, Mićić, Zarić.

Veterani Bijeljine – Bodiroga, Đokić, Trifković, Anđelić, Jevtić, Marković, Savić, Novaković, Todorović, Pivač, Krbanjević, Zelenović, Vujić, Lukić, Vićanović, Ljubojević.

- Organizatori se od srca zahvaljuju svakom gledaocima na tribinama, roditeljima koji su doveli svoju djecu da se upoznaju sa terenom, reflektorima i divnim Radnikovim terenom, ipak su oni bili najljepša slika sa utakmice! Zahvaljujemo se svakom onome ko je kupio kartu a bio spriječen da dodje, svakome ko je na društvenim mrežama ili na bilo koji način obavijestio javnost o ovoj akciji koja će nadamo se biti pokretač ovakvih i sličnih dogadjaja širom RS i BiH. Zahvaljujemo se našim Lozničanima koji su kao i uvijek solidarni sa Semberijom, a evo i sa svima sa ove strane Drine. Velika zahvalnost ugostiteljima koji su imali udio u prodaji ulaznica, Aleksandru Vasiću iz Zvornika.
Posebna zahvalnost ide našem Dejanu Joveljiću, koji je masovnom kupovinom ulaznica značajno pomogao akciju, kao i Upravi FK Radnik koja je sav prihod od ulaznica na utakmici sa Slavijom uplatila za Miloša i bila sponzor druženja poslije utakmice te smo tako uštedili velika sredstva, kao i svim privrednicima koji su uplatili pomoć, Meridijana, Mega Drvo, Trimix, Sportvision i ostali, a na kraju najveća zahvalnost svakom od fudbalera koji su uzeli učešće u ovom spektaklu.
Podsjećamo još jednom cijelokupnu javnost da akcija prikupljanja pomoći traje do 1.4.2023., aktivan je humanitarni broj 1412, a u Crvenom Krstu Bijeljina je aktiviran i broj računa na koji smo jutros položili novac i kao što možete vidjeti na uplatnici zadovoljstvo nam je upoznati javnost da je od utakmice, koja je organizovana u rekordno kratkom roku, prikupljeno 6.566,50 KM, a poslije plaćanja neophodnih računa, uplaćeno 5.746,35 KM za Miloša. Hvala Bijeljino, hvala svima vama,
Milorad Zeka Savić i organizatori.