XS
SM
MD
LG

Odličan start ka Nemačkoj

Dva meča, dve pobede i liderska pozicija na putu do Nemačke 2024. Srbija je sjajno započela i završila martovski ciklus kvalifikacija za Prvenstvo Evrope. Prvo pobeda protiv Litvanije (2:0), a zatim istovetan rezultat i na teškom gostovanju u Crnoj Gori.

-Videli smo fantastičnu utakmicu sa obe strane, puno agresivnosti, jakog tempa, sadržajna utakmica, veoma sadržajna. Crna Gora je izuzetno kvalitetna ekipa koju cenimo i respektujemo, ali rezultat je taj koji pokazuje na kraju kako su tekle stvari. Mi smo došli sa ambicijom da pobedimo i plan smo ostvarili. Nije bilo lako, veliko iskušenje, ali na kraju pobeda – rekao je selektor Stojković i nastavio.- U nastavku smo morali nešto da menjamo, u napadačkom smislu nismo bili dovoljno ubojiti, izmene su bile u pravom momentu. Kada vidite neke stvari da ne idu, onda treba da reagujete. Ono što je za nas bitno, bili smo strpljivi, znali smo da će doći do šanse i egzekucije, jedino nisam znao u kojem minutu. Možemo da budemo zadovoljni.

Odbrana je bila u pojedinim trenucima na iskušenju?

-Tu imamo problem što i protivnik hoće da igra, želi da postigne gol. Ali koliko vidim, nismo primili gol. Rezultat 0:2 na teškom gostovanju mora da nas učini zadovoljnim. Crna Gora je bila agresivna, ugrozili su nas nekoliko puta. Ovo je bila takmičarska utakmica, svaki protivnik može da napravi problem.

Vlahović je postigao dva gola?

-Mi znamo odlično kvalitete Vlahovića, ovo su bile neke taktičke zamisli. Drago mi je zbog njega, veoma je važno za centarfora da postiže golove. A njemu su oni potrebni. Predvideli smo neke stvari u pripremi meča, ispalo je dobro što je Vlahović imao 45 minuta, a ne 90 minuta.  Crna Gora? Ako nastave sa ovakvim izdanjima, svakome mogu da naprave veliki problem. Rezultati u grupi? Mi idemo svojim putem korak po korak. Dve utakmice, četiri gola, šest bodova i to je ono što nas raduje. Veoma zadovoljno i motivisano čekamo junski duel sa Bugarskom. Srbija je pokazala da zna da igra takmičarski i osvaja bodove. Strpljivo smo čekali šansu i dočekali je. Atmosfera? Ljudi su došli da gledaju utakmicu, svako želi da pobedi. Odlična atmosfera, čestitam i na ponašanju i navijanju. Lepa predstava i na terenu i na tribinama. Viđena je velika energija – zaključio je Dragan Stojković.