XS
SM
MD
LG

Davor Berber drugi put među Pazarcima

Davor Berber - foto: facebook.com/fknovipazar.zvanicna

Trener Davor Berber posle dve godine vratio se na “CaizCoin arenu”. Zatekla ga je dosta složena situacija, osim uobičajenih kadrovskih, prisutni su personalni problemi i izbor novog rukovodstva. Klub će se ponovo naći na tapetu disciplinskih organa lige i preti mu duža suspenzija, odnosno sledi najverovatnije zatvaranje stadiona zbog ekcesa navijača. Za novog-starog stručnjak to neće biti novost jer je u vreme prvog mandata, zbog korone, igrao pred praznim tribinama. Uprkos tome, imao je pozitivan bilans pored Jošanice od šest pobeda i dva poraza. Do kraja prvenstva ostalo je da se odigra deset utakmica, od kojih će na četiri biti domaćini. U fokusu je utakmica sa Mladošću u Lučanima. Nije samo problem odlaska pouzdanog golmana Kljajića, još nekolicina igrača je van stroja.

- Idemo na noge iskusnom sastavu i još iskusnijem treneru, na našoj strani trebalo bi da bude kompaktnost i kvalitet. Radimo odlično i što je najbitnije u očima igrača vidim onu vatru potrebnu da opet oni, njihova igra i rezultati budu u prvom planu. Problema je mnogo, Gavrić je bolestan i verovatno do utakmice sa Vojvodinom nećemo ga imati u timu, slična situacija sa Nikčevićem, on će nam se do kraja nedekje pridružiti na treninzima, ali kako ima redovne terapije gotovo je sigurno da na njega ne možemo da računamo najmanje deset dana. Povrde Radovca, Đuričkovića, Filipovića posledica su velikih napora, tako da je ogromno pitanje hoće li neko od njih biti u kombinaciji za sastav protiv Mladosti - navodi Berber.

Dan posle utakmice u Lučanima Novi Pazar će dobiti nove čelnike, koji treba u postojećim olonostima da kreira politiku kluba.

- Te stvari izlaze iz moje nadležnosti. Kako na to i eventualnu suspenziju stadiona ne mogu da utičem, o tome i ne razmišljam. Interes svakog pojedinca je da zajedno dođemo do cilja. Neće biti lako, ali sad kad smo blizu evropskog sna idemo ka njemu, što se mene tiče, mojih saradnika i igrača, ništa u ovom trenutku nije važnije od toga - poručio je poznati stručnjak.

Disciplinska komisija FSS pokrenula je postupak protiv Novog Pazara. Zamera im se neprimereno skandiranje političkog sadržaja, pevanje pesama sa političkom i verskom konotacijom i nacionalističko ponašanje navijača prema domaćim igračima po završetku utakmice sa Kolubarom. Novopazarci imaju niz otežavajućih okolnosti, kažnjavani su u poslednjih godinu dana po sličnim osnovama, u sezonu su ušli sa stadionom zatvorenim za publiku na sedam utakmica. Otežavajuća okolnost je napad na navijača na kapitena Filipa Kljajića, koji se dogodio van stadiona, ali povlači posledice.