XS
SM
MD
LG

Davor Berber stabilizovao Pazarce

Danko Kiković - foto: facebook.com/fknovipazar.zvanicna

Znamo šta se sve izdešavalo proteklih dana u Novom Pazaru, koji nije silazio sa naslovnica sportske štampe i portala. Ne po rezultatima, koji su evidentni, nego po stvarima koje štete klubu i fudbalu uopšte. Sve se završilo odlaskom počasnog predsednika, sazivom vanredne Skuštine (u međuvremenu odložena), odlaskom trenera Aleksandra Stankovića i kapitena Filipa Kljajića. Povrh svega, klub je ponovo sakcionisan i igraće dve utakmice bez prisustva navijača. Poziv da “gasi vatru” dobio je stari poznanik i povratnik Davor Berber. Za nedelju dana morao je da konsoliduje redove, psihološki stabilizuije i vrati tim u takmičarski ritam. Sudeći po trijumfu u Lučanima izgleda da se nalazi na dobrom putu da nastavi nisku uspeha. Razgovarali smo dan posle značajne pobede I prvim utiscima.

- Trener sam više od 20 godina, sve sam prošao, pogotovu u inostranstvu, gde od tebe traže rezultate preko noći. Ovde nisam dobio šansu, izuzev dva mandata u Novom Pazaru. Uprava je odlučila da me vrati, procenili su da mogu da stabilizujem i psihološki namestim ekipu i da se rezultatski ostvarimo. Navijači ko navijači, traže rezultate. Poznajem ovdašnji mentalitet, svi su euforični kad se pobeđuje i “traže glave” kad se gubi. Uvek sam umeren, znam da ih poodignem ako treba i pronađem sredinu u raspodeli emocija - navodi uspešni povratnik na “vruću” klupu Pazaraca.

Pobeda u Lučanima dobija na značaju i tri boda mnogo znače u borbi za petu poziciju.

- Postavio sam prave igrače na pravom mestu, neutralisao njihove vrline i iskoristio njihove mane. Tri šanse smo pretvorili u golove, mada je bilo još dve. Televizijski auditorijum je moga da vidi našu domniaciju, posed i brzu tranziciju. Mladost je na početku bila u prednosti dok se nismo adaptirali na protivnika i uslove na terenu. Pobeda za nas predstavlja jak vetar u leđa i priključak sa Vojvodinom koja nam je glavni konkurent u trci za peto mesto. Večeras igraju sa Partizanom a za dva kola odmerićemo snage u Novom Sadu i biće to jedna od ključnih utakmica u poretku pred plej-of. Bitno je da budemo ispred Novosađana, jer u tom slučaju bićemo domaćini u Novom Pazaru u razigravanju.

Danas su igrači dobili slobodan dan, sutra nastavljaju sa radom i pripremama za utakmicu u četvrtak sa Radnikom.

- Pobeda protiv Mladosti neće da vredi ako ne savladamo Radnik. Respektujemo ih, bili su otpisani, ali je kolega Đorđević u drugom mandatu namestio ekipu, zaigrali kako treba i počeli da osvajaju bodove. Moramo iskoristiti kvalitet i prednost domaćeg terena. Šteta je što nećemo imati podršku navijača, ali raduje da će nas podržati u plej ofu - optimista je Berber.

Danko Kiković i iskusni stručnjak će ponovo sarađivati. Pre dve godine dao mu je šansu koju je mladi Obrenovčanin znao da iskoristi.

- Dodelio mi je malo ofanzivniju ulogu, jer zna da mi više odgovara. Znali smo da domaćinu gori pod nogama i da će od početka krenuti silovito, bili smo strpljivi i čekali svoje prilike. Prvi pogodak pao je iz izrađene akcije, drugi posle oduzete lopte na sredini terena i treći iz kontre. Pobeda je utoliko značajnija ako se zna da smo do juče bili u teškoj situaciji, poljuljani i psihološki pali. Uspeli smo da se uzdignemo, stabilizujemo i nastavimo sa pobedama. Pratićemo šta se dešava danas u Novom Sadu, bitno je da protiv Radnika i Vojvodine odigramo kako valja - reči su Kikovića, koga je trener Berber pohvalio za učinak na jučerašnjoj utakmici.

- Odigrao je odlično, bio među najboljima, ispunio sve zadatke i opravdao poverenje. Raniji treneri nisu verovali u njegove mogućnosti, znao sam koliko vredi i da može da pruži mnogo u datom trenutku. Treba mu da odigra u kontinuitrtu i kad se ustali biće još bolji - uvren je iskusni stručnjak.