XS
SM
MD
LG

A da vi gospodo odete iz Borca (tekst broj dva ponovljeni)

Još 2021. godine pisao sam da bi rukovodstvo rukometaša Borca iz Banjluke trebalo da podnese ostavku i da se povuku sa svojih pozicija. Naravno nisu to uradili,a teško da će i nakon jučerašnjeg ispadanja iz Kupa Bosne i Hercegovine od Hercegovine iz Nevesinja. Sve čestitke timu Hercegopvine, pokazali su kako se igra za klupske boje, a od nekadašnjeg velikana ostale su samo klupske boje i grb. Da se prisjetimo šta sam to pisao, a i danas je aktuelno.

Još 24. februara napisao sam tekst koji me koštao nekih ‘’rukometnih prijatelja’’. Zamjerili su mi i prestali su se javljati. Nisu shvatili moje profesionalne obaveze, a ja opet nisam imao obavezu  da  prećutim njihove promašaje i ne napišem sledeće:

Nakon sramnog poraza (16:32) i gubitka meča od Gorenja sa 16 golova razlike, oglasila se uprava RK Borac iz Banja Luke. Njihovo saopštenje nije ništa drugo do posipanja pepelom, jer su svu krivicu za poraz prebacili na igrače. Saopštenje prenosimo u potpunosti:

Povodom ubjedljivog poraza koji su rukometaši Borca m:tel zabilježili u revanš utakmici osmine finala EHF Evropskog kupa od ekipe Gorenje iz Velenja, članovi Upravnog odbora RK Borac m:tel ocijenili su na današnjoj sjednici da je igra banjalučkih rukometaša bila ispod svih očekivanja i da na sebe preuzimaju odgovornost što ranije nisu koristili mogućnost nagrađivanja, odnosno kažnjavanja igrača definisane ugovorom i internim pravilnikom.

U suprotnom, odnos igrača i ponašanje na terenu bili bi, sigurno, drugačiji.

Napominjemo da je Uprava Borca m:tel među rijetkim u regionu koja je isplatila sve obaveze prema igračima i članovima stručnog štaba za vrijeme pandemije virusa korona u punom iznosu, iako je priliv sredstava u jednom trenutku bio značajno smanjen.

Takođe, članovi prvog tima imali su sve uslove, od medicinske njege, do opreme i svih drugih elemenata neophodnih za kvalitetno održavanje trenažnog procesa.

Ipak, to očito nije bio dovoljan motiv našim rukometašima da adekvatno odgovore na parketu dvorane „Borik“ minulog vikenda.

Članovi Uprave smatraju da je na rezultat uticao i objektivan nedostatak vremena da se pojačanja uigraju sa ostatkom ekipe pred evropske izazove, ali i prilagode zahtjevima novog trenera, Veselina Vujovića. Osim toga, u finišu prvog dijela sezone i na pripremama pred proljećni dio zadesile su nas teške povrede dvojice izuzetno važnih igrača, Bojana Ljubišića i Marka Lukića, za koje je ova sezona završena.

Sve to se, nažalost, odrazilo na konačan sraman rezultat i ispadanje iz ovog evropskog takmičenja.

Imperativ u nastavku sezone ostaje osvajanje duple krune u BiH i pobjedničkog pehara u Kupu Republike Srpske.

 Dakle, krivi su igrači, a rukovodstvo kluba  prema ovom saopštenju, snosi samo odgovornost  što ih nije kažnjavalo ili nagrađivalo. Da li je baš tako? Odavno je rukovodstvo Borca trebalo da se uozbilji i počne da radi. Do sada samo troše ''naše'' pare. To što vam daje Banja Luka trošite kako hoćete i odgovarajte Banja Luci, ako traže odgovor od vas.

Podnesite vi gospodo izvještaj koliko trošite ''naših'' para. Kada kažem ''naših'' mislim na izdvajanja iz budžeta Republike Srpske, da ne kažem Ministarstva porodice, omladine i sporta...Vaša kasa nema dno, a mngi klubovi u Republici Srpskoj nemaju čak ni praznu kasu!!!

Znam, optužićete me  da vam rušim klub. Da.....Navikao sam već na to, pa me neće pogoditi! Pišite šta god hoćete!!!

Imate praktično treći budžet u kompletnoj Republici Srpskoj. Ispred vas su samo FK Borac i KK Igokea. Dok ovi imaju rezultate prema ulaganjima, šta vi imate. Minus 16 od Gorenja!  I za to su vam krivi igrači, nije niko drugi, stručni štab, trener, vi...Ko je doveo te igrače! Došli sami?

Sada ste pred njih  postavili obavezu, dupla kruna, pa ćete im kao oprostiti i nagraditi ih...Pa u ovakvoj Premijer ligi Borac bi (prema ulaganjima) morao da se prošeta i konstantno osvaja duplu krunu...

Uzmite vi ovo svoje saopštenje i bacite ga , napišite drugo i na njemu neka piše: Uprava RK Borac podnosi neopozivu ostavku!!!

To bi bilo pošteno!!!   

Dakle, bilo je to krajem februara. Tada ste obećali duplu krunu i Kup Republike Srpske. Kup Bosne i Hercegovine ste izgubili, šampionat najvjerovatnije, jer Izviđač sada ima veliku prednost. Ostao je Kup Republike Srpske!

Danas  rukovodstvo  Borca cilja na velikog Veselina Vujovića. Opet su krivi drugi. Prvo su bili igrači, pa sada trener. Uprava kluba nije. Da li je baš tako?

Što se mene lično tiče imate vi i dalje pravo da rukovodite nekadašnjim evropskim velikanom. Onako kako znate, a očito je da ne znate!

Napravili ste od njega jedan bezličan, prosječan rukometni kolektiv u kojem nema ni jedno veliko rukometno ime iz Banja Luke. Potjerali ste sve, a sada tjerate i Veselina Vukovića.

Dosta je vas više gospodo. Opet postavljam pitanje - da li je vrijeme da vi podnesete ostavke. Nemojte, ako vas finansira grad Banja Luka. To su onda i vaši novci, ali ako vas finansiraju našim zajedničkim parama (iz kase Republike Srpske), e onda je bilo dosta.

Samo prije nego krenete iz Borca (ako krenete, a ja znam da nećete)  recite koliko ste ’’naših para’’ potrošili, za svoje promašaje.

Ne znam tačnu cifru, ali znam šta se priča!  Recite vi koliko, a po rezultatima možemo samo reći - previše!