XS
SM
MD
LG

U toku su prijave za Jahorina Ultra trail 2023

Mjesto susreta izazova i ljepote na Jahorini u ljetnjim mjesecima 2023. godine, sada već deveti put zaredom, biće veličanstveno trail takmičenje Jahorina Ultra trail. Već sada subota 22. jul je rezervisana za start trka Ultra, Maxi, Midi i Mini dok će epilog ovogodišnjeg takmičenja biti 30. septembra u okviru fantastične Masters trke.

Oduvijek ste željeli biti dio ovakve sjajne, trail priče, pitate se šta zaista znači biti dio Jahorina Ultra trail-a i šta vas sve očekuje nakon registracije za učešće na magičnim trkama?

Svi učesnici pred sam početak odabrane trke preuzeće svoj zaista bogat startni paket sa CompressSport majicom, koji im garantuje sama registracija za ovaj događaj. Profesionalno mjerenje vremena sa GPS Live praćenjem takmičara trkačima će dati potpunu sigurnost u vjerodostojnost njihovih rezultata, dok će im besprijekornu brigu i maksimalnu sigurnost pružiti Služba spasavanja Jahorina, civilna zaštita i helikopterska podrška helikopterskog servisa Republike Srpske. Činjenica da trke Jahorina Ultra trail-a organizuje više od 120 zaposlenih Olimpijskog centra Jahorina, kompanije sa svjetskom reputacijom u organizaciji ovakvih ili sličnih događaja, poseban je pečat koji svi takmičari zadugo pamte i kojem se rado vraćaju. Najuspješnije učesnike očekuje superioran nagradni fond, uključujući automobil za pobjednika MASTERS trke, kao i bezbroj prelijepih, magičnih trenutaka koje će zauvijek ponijeti sa sobom.

Svakog ljeta sve veći broj učesnika očekuje i sve veći broj iznenađenja, a ni ljeto 2023. godine nije drugačije. Za više od 400 takmičara koji svakog jula mjeseca na Jahorinu pristignu iz više od 20 zemalja svijeta, Olimpijski centar Jahorina pripremio je brojne novitete. Četiri prepoznatljive, standardne trke Jahorina Ultra trail događaja: ULTRA, MAXI, MIDI i MINI dobile su blago izmijenjene trase, a u toku je i priprema najvećeg projekta ovogodišnjeg trail spektakla - organizacija MASTERS trke.

 

Nova startna tačka najduže, ULTRA trke ove godine je u kultnom gradu Višegradu, koja će se svojom trasom voditi preko čuvene ćuprije na Drini i protezati se preko najljepših planina Bosne i Hercegovine, u dužini od čak 140 kilometara. Dobre stvari, ne treba mijenjati, a MAXI i MIDI trke, su savršene za iskusnije trail trkače, kao i entuzijaste koji žele izazovnu trku, zbog čega će, u 2023. godini, zadržati svoje dužine od 70 i 27 kilometara. Poznata kao istinski dragulj takmičenja, i kao takva namijenjena porodicama i rekreativcima, odnosno, pojedincima koji "nemaju puno kilometara pod pasom", MINI trka će dobiti potpuno novu kružnu rutu, započinjući i završavajući se ispred hotela Rajska dolina na Jahorini.

Grand finale Jahorina Ultra trail-a predstavljaće trka MASTERS, za čije će učešće pozivnicu dobiti 10 takmičara sa najboljim rezultatima iz ULTRA 2023 trke i 5 takmičara sa najboljim rezultatima iz MAXI 2023 trke. MASTERS trka je svoj start pronašla u Nacionalnom Parku Sutjeska u Dolini pionira, i svoje učesnike će trasom voditi preko spektakularnih vrhova bosanskohercegovačkih planina do Jahorine. Dužinom od čak 150 kilometara i kumulativnom visinskom razlikom od preko 7.700 metara, MASTERS trka će predstavljati jednu od najizazovnijih trail trka na području Jugoistočne Evrope. Njen start zakazan je 30. septembra, kada „čeka" najizdržljivije iz mjeseca jula. Jesmo li vam već rekli da je nagrada za osvojeno prvo mjesto u ovoj trci automobil?!

Olimpijski centar Jahorina poziva sve zainteresovane da odaberu svoju trku i na vrijeme rezervišu svoje mjesto u najspektakularnijem ljetnom sportskom takmičenju!